Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10+1 gyönyörű és laktató ok, amiért IMÁDJUK a tojást

Rántotta, tükör tojás, omlett - a legtöbben ezeket az ételeket készítjük el tojásból hétvégi reggeli gyanánt. Pedig mennyi csodás étel van még tojásból... Mutatjuk! 

A tojás az emberiség talán egyik legrégebbi élelmiszere, a legtöbb hűtőben biztosan ott lapul néhány darab egy dobozban, millió étel kihagyhatatlan alapanyaga, ráadásul egészséges, és kis hőkezeléssel is nagyon finom tud lenni. 

A friss tyúktojás rengeteg fontos tápanyagot tartalmaz, ami nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozáshoz. Gazdag ásványi anyagokban, kiváló minőségű fehérjében, nem tartalmaz szénhidrátot, a C-vitamint kivéve pedig minden vitamin megtalálható benne. 

A reggelik egyik fő alapanyagával azonban szeretünk gyorsan dolgozni, hiszen egy rántotta vagy egy omlett akár öt perc alatt is elkészül, pedig ha akár csak plusz tíz percet töltenénk a konyhában, ilyen csodálatos villás reggeliket tudnánk készíteni. Nézzétek csak! 

1. Florentine tojás

A Benedict tojás zöldebben elkészített változata, melyhez kezdésként egy kevés spenótot fonnyasztunk, majd buggyantásos technikával megfőzzük a tojást, végül pedig egy kevés angolszalonna zsírjával felturbózott zsemlére ráfektetjük a tojást, és egy kicsit fűszerezzük is. ELKÉPESZTŐEN FINOM!

Elkészítési idő: 13 perc

2. Csípős töltött tojás

Nem csak húsvétra lehet töltött tojással készülni, ez a fogás bármelyik hétvégén tökéletes reggelinek számít, egy kevés chiliszósszal ízesítve pedig tuti felébreszti még a legálmosabb családtagokat is!

Elkészítési idő: 17 perc

3. Posírozott tojás újhagymával, pirított bagetten

Villámgyors, laktató reggeli, amelyhez még hús sem szükséges, mégis laktató, meleg és finom!

Elkészítési idő: 15 perc

4. Skót tojás Dacota konyhájából

Egy kicsit bonyolultabb recept ugyan, de az életben legalább egyszer mindenkinek ki kell próbálnia ahhoz, hogy utána a reggelik egyik királya legyen a skót tojás. Hidegen és melegen is nagyon finom és a két kedvenc magyar szendvicstölteléket, a fasírtot és a főtt tojást egyesíti!

Elkészítési idő: 45 perc

5. Paradicsomos-spenótos tükörtojás

Igazi vitaminbomba egy olyan ételben, amelyet tényleg nagyon sokszor szoktunk elkészíteni otthon. Ez a tükörtojás éppen a plusz alapanyagoktól lesz eszméletlenül finom, és nem mellesleg gyönyörű is. 

Elkészítési idő: 30 perc

6. Paradicsomos frittata fetával 

Frittata, de azt is mondhatnánk, hogy olasz omlett. Szükséged lesz egy csomó paradicsomra és feta sajtra is. A végeredmény nem csak látványos lesz, de valószínűleg még ebédidőben sem leszel éhes. 

Elkészítési idő: 20 perc

7. Rókagombás omlett

Egy kis rókagomba úgy feltudja dobni a reggeli omlettet, hogy hidd el: teljesen új szintre emeli a reggelizés fogalmát. 

Elkészítési idő: 15 perc

8. Tamagoyaki – japán omlett

A tamagoyaki (vagy dashimaki), vagyis japán omlett tipikus alkotóeleme egy igazi „obento”-nak, azaz egy több fogásból összeállított japán ebédnek, amit a szerencsések ebédre visznek magukkal  munkába/utazásra/kirándulásra, és persze reggelire is. 

Elkészítési idő: 20 perc

9. Tojáskrém suliszendvicsbe Grétitől 

Tökéletes hideg reggeli hétköznapokra. Ha ezt a krémet készítjük a családnak, akkor reggel nem kell gondolkodnunk, mit tegyünk gyermekünk aznapi szendvicsébe. Csak benyúlunk a hűtőbe, elővesszük a szendvicskrémet, megkenjük a rozsos kifliket, zsömléket, és máris készen van a nagyszerű étek.

Elkészítési idő: 15 perc

10. Avokádós tojássaláta

Egyszerű recept igazi különlegességekkel fűszerezve. Az avokádó segítségével nagyon könnyed és krémes salátát kapunk, amelyet a friss zöldfűszerek még intenzívebbé és üdébbé varázsolnak. 

Elkészítési idő: 20 perc

Ez is érdekelhet: 

Nosalty




 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!