5 tipp pucoláshoz

Ti sem szerettek pucolni? Nem, nem az ablakra gondoltunk, hanem a zöldségekre és társaikra. Azt sem, igaz? Pedig nem nagy dráma, csak tudni kell hozzá néhány fortélyt.

Burgonya

A minap a neten keresgéltem, hogy hogyan tudnék nagyobb mennyiségű krumplit pikk-pakk megpucolni, és az alábbi remek ötletet találtam. Főzd meg őket, a forró vízből dobd át jegesbe, majd húzd le a héjat róla. Hát nem fantasztikus? Igaz ez csak a főtteknél alkalmazható, de milyen jól jön ez a kis trükk egy rakott krumpli elkészítésénél. Nézzétek csak...

Fokhagyma

Na igen, a fokhagyma. A jó magyar fajta ragadós, így a héj az ember kezére tapad, amitől meg lehet őrülni. Nem is beszélve a jó kis illatról, amit magából áraszt. (Itt jegyezném meg, én személy szerint imádom, de a környezetem nemigen vevő rá.) De sebaj, erre is van megoldás, habár ez csak a már száraz héjú változatnál alkalmazható.

Paradicsom

Jöjjön is a fokhagyma jó barátja, a paradicsom. Van, aki szereti megpucolni, van, aki nem. Én akkor szoktam, ha tésztára kerül mártásként. Ilyenkor egy kis x-et karcolok a paradicsom héjába egy késsel, majd egy pár másodpercre bedobom a tészta főzővizébe. Erről is találtam egy videót, itt még -hasonlóan a burgonyás videóhoz-, jeges vízbe is bedobják. Én ezt feleslegesnek érzem. Habár ha nagyon sietünk és nincs időnk kivárni, míg a paradicsom kihűl, akkor ez is jól jöhet.

Paprika

Nálunk annyira nem divat a paprika gázlángon sütése, maximum savanyúságokhoz, vagy a paprikakrémekhez használjuk. De ha mégis paprikapucolásra adnánk a fejünket, így tegyük. Sütés, zacskóba dobás, várakozás a párában, pucolás!

Tojás

Bevallom ezt a trükköt még nem próbáltam, de biztosan kifogom. Gyanítom elég nagy tüdőkapacitás kell ahhoz, hogy ez a tojás kifújási trükk összejöjjön. Azért egyszer érdemes kipróbálni. Ha másért nem, legalább a móka kedvéért.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...