Cikkek

Hurkával rakott burgonya

Szeretem a rakott krumplit. Szeretem a sült hurkát is. Hidegen, melegen, de harmadik nap már unom. Így született ez az étel.

admin

Télálló csülkös káposzta

Csülkös káposzta - télen savanyított káposztából készül, nyáron pedig friss és zsenge fehérkáposztából. A csülökhús és a káposzta ugyanis remekül összeillik!

admin

Karácsonyi gesztenyés pulykapástétom

A gesztenyéből csak a volt monarchia területén készítettek édességet. Persze, ez a felhasználási mód - mint oly sok minden más - szintén Itália földjéről indult útnak. 

admin

Ropogós kelkáposzta Japánból

2010-ben Japánban a gasztronómia évét tartották, a világ számos országából hívtak meg gasztronómusokat - Magyarországról én voltam az a szerencsés, akit kiválasztottak. 

admin

Töltsük meg a sütőtököt

A sütőtök az egyik legfontosabb vitaminforrásunk télen. Finom édes, nagyon jó sütve, főzve, nyersen, reszelve, salátának, levesnek, főételnek, köretnek, édességnek.

admin

Szabad szárnyasok és én

Amikor kicsi gyerek voltam, nagymamának mindig volt nyolc-tíz tyúkja. A hatvanas, hetvenes években ez még nem volt probléma, pedig Budán laktunk.

admin

Azzá leszel, amit eszel?

Szeretem a sertéshús ízét. Finom és változatos. Attól a divatos szlogentől meg tekintsünk el, hogy sokan azt mondják: „azzá leszel, amit eszel”.

admin

Kóstolja meg a Japán palacsintát

Néhány éve Japánban jártam.  A felkelő nap országában a 2010-es év a gasztronómia éve volt. A Japán Alapítvány a világ minden tájáról meghívott gasztronómusokat. 

admin

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek