Hurkával rakott burgonya
Szeretem a rakott krumplit. Szeretem a sült hurkát is. Hidegen, melegen, de harmadik nap már unom. Így született ez az étel.
adminSzeretem a rakott krumplit. Szeretem a sült hurkát is. Hidegen, melegen, de harmadik nap már unom. Így született ez az étel.
adminCsülkös káposzta - télen savanyított káposztából készül, nyáron pedig friss és zsenge fehérkáposztából. A csülökhús és a káposzta ugyanis remekül összeillik!
adminSzeretem a csokit. De ki nem? A diót is szeretem - azt viszont már nem mindenki. Amikor pedig a csoki és a dió belekerül egy piskótaalapba, és úgy sül meg, az nagyon finom.
adminA gesztenyéből csak a volt monarchia területén készítettek édességet. Persze, ez a felhasználási mód - mint oly sok minden más - szintén Itália földjéről indult útnak.
adminHabcsók: keményre vert tojásfehérje és cukor lassan sütve, szárítva. Ha teszek bele mandulát, akkor már mandulás puszedli. Nagyon szeretem.
adminValamikor a ’90-es években (és később is) két nagyon jó és nagyon jól menő étteremnek voltam egyszerre a séfje. Akkoriban itthon ez még szokatlan volt.
adminA császármorzsa minden híreszteléssel ellentétben lisztből készül, és nem darából. Az a daramorzsa.
admin2010-ben Japánban a gasztronómia évét tartották, a világ számos országából hívtak meg gasztronómusokat - Magyarországról én voltam az a szerencsés, akit kiválasztottak.
adminTombol a hamburgerőrület - óriási divat lett az elmúlt egy-két évben. A klasszikus alapokon kívül pedig már rengetegféle egyéb, különleges alapanyaggal készítve is kapható.
adminA sütőtök az egyik legfontosabb vitaminforrásunk télen. Finom édes, nagyon jó sütve, főzve, nyersen, reszelve, salátának, levesnek, főételnek, köretnek, édességnek.
adminAmikor kicsi gyerek voltam, nagymamának mindig volt nyolc-tíz tyúkja. A hatvanas, hetvenes években ez még nem volt probléma, pedig Budán laktunk.
adminSzeretem a sertéshús ízét. Finom és változatos. Attól a divatos szlogentől meg tekintsünk el, hogy sokan azt mondják: „azzá leszel, amit eszel”.
adminMegveszekedett húsevő vagyok. A zöldséget is szeretem, de ha lehet, akkor csak a húsok mellé.
adminNéhány éve Japánban jártam. A felkelő nap országában a 2010-es év a gasztronómia éve volt. A Japán Alapítvány a világ minden tájáról meghívott gasztronómusokat.
adminMa sem hagyjuk, hogy a hőség győzzön! Színes zöldségkrémleves, fügétől édeskés és illatos csirkecomb és citrusosan hűtő dinnyesorbet segítségével vesszük fel a kesztyűt!
NosaltyA párizsi olimpia hivatalos dalát Gwen Stefani és Anderson .Paak énekli, derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság YouTube-oldalán közzétett videóból. A videó rövidsége ellenére a Coca Cola megszámlálhatatlanul sokszor tűnik fel a képernyőn.
NosaltyKaraj kolbásszal töltve, vele sült krumplival, töltött csirke, tejszínes hús, bakonyi vagy lecsós szelet, csirkefasírt? Ezekre a magyaros húsételekre még a nagyi sem mondana nemet!
NosaltyHa szeretnéd, hogy gyönyörű és hosszú legyen a hajad, akkor ezeket az olajokat vesd be a változás érdekében.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Ha morzsasütit sütünk, bármilyen gyümölcsöt felhasználhatunk hozzá: nyáron ilyen szempontból kifejezetten jó dolgunk van, ugyanis egymást érik az ízes alapanyagok.