Cikkek

Hurkával rakott burgonya

Szeretem a rakott krumplit. Szeretem a sült hurkát is. Hidegen, melegen, de harmadik nap már unom. Így született ez az étel.

admin

Télálló csülkös káposzta

Csülkös káposzta - télen savanyított káposztából készül, nyáron pedig friss és zsenge fehérkáposztából. A csülökhús és a káposzta ugyanis remekül összeillik!

admin

Karácsonyi gesztenyés pulykapástétom

A gesztenyéből csak a volt monarchia területén készítettek édességet. Persze, ez a felhasználási mód - mint oly sok minden más - szintén Itália földjéről indult útnak. 

admin

Ropogós kelkáposzta Japánból

2010-ben Japánban a gasztronómia évét tartották, a világ számos országából hívtak meg gasztronómusokat - Magyarországról én voltam az a szerencsés, akit kiválasztottak. 

admin

Töltsük meg a sütőtököt

A sütőtök az egyik legfontosabb vitaminforrásunk télen. Finom édes, nagyon jó sütve, főzve, nyersen, reszelve, salátának, levesnek, főételnek, köretnek, édességnek.

admin

Szabad szárnyasok és én

Amikor kicsi gyerek voltam, nagymamának mindig volt nyolc-tíz tyúkja. A hatvanas, hetvenes években ez még nem volt probléma, pedig Budán laktunk.

admin

Azzá leszel, amit eszel?

Szeretem a sertéshús ízét. Finom és változatos. Attól a divatos szlogentől meg tekintsünk el, hogy sokan azt mondják: „azzá leszel, amit eszel”.

admin

Kóstolja meg a Japán palacsintát

Néhány éve Japánban jártam.  A felkelő nap országában a 2010-es év a gasztronómia éve volt. A Japán Alapítvány a világ minden tájáról meghívott gasztronómusokat. 

admin

Címlapról ajánljuk

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.

Lakos Benedek

További cikkek