Télálló csülkös káposzta

Csülkös káposzta - télen savanyított káposztából készül, nyáron pedig friss és zsenge fehérkáposztából. A csülökhús és a káposzta ugyanis remekül összeillik!

Elzászban a francia és a német konyha is a magáénak mondja ezt az ételt - a német konyha meg sem lenne káposzta nélkül. A lengyeleknél is figyelemre méltó a káposztás sertés ételek sokasága, és Erdély, Ukrajna és mi magyarok sem vetjük meg az effajta finomságot. Igaz, télen inkább nehezebb formában esszük. Ilyenkor kerül alá egy kis füstölt hús, és többnyire savanyított káposztából készül. A nyári, úgynevezett lucskos káposzta pedig mindig édes káposztából fő.

Jó, ha tudjuk, hogy ha fehérkáposztával készítem az ételt, akkor remekül illik bele a fehérbor is.Viszont ma sietek, mert este buli lesz, és természetesen másnap macskajaj.Ja, arra is a káposzta csülökkel a legjobb gyógyír, méghozzá korhelyleves formájában - igaz, abba jól jön egy kis száraz kolbász is.De nem folytatom, mert elkések. Este vendégeim érkeznek ezért ma ilyen rövid az írás.

Boldog Új Évet Kívánok!

Csülkös káposzta recept

„Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket”

Buday Péter

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...