Macaron helyett töltött mandulás puszedli

Habcsók: keményre vert tojásfehérje és cukor lassan sütve, szárítva. Ha teszek bele mandulát, akkor már mandulás puszedli. Nagyon szeretem.

Kávéhoz, sőt tejeskávéhoz nagyon finom.Olyan, mint a reklámszlogenben a cukorka: csak a szájban olvad.Ha ezt tetézem még egy finom krémmel, akkor egy egyszerű beszélgetős uzsonna is nagy élménnyé válik.Erre jöttek rá, mint oly sok mindenre a gasztronómiában az olaszok, és tökéletesítették a franciák. Így született meg a macaron!

A macaronnak mára már külön kultusza van. Mindenféle töltelékkel mindenféle színben kapható, a cukrászdák sztárja lett. Szinte mindegyik főzőiskolában indítanak macaronkészítő tanfolyamot, a legdivatosabb sütivé vált az idők folyamán. Saját világnapja is van már március 20-án.Elsősorban a színe miatt figyelnek fel rá: élénk és sokféle. Aztán következik az íze, amit a töltelék íze ad meg neki, hiszen a mandulás édes tészta önmagában nem túl karakteres. Az, hogy fényes és sima legyen a felülete, az bizony nagy gyakorlatot igényel, elsőre sosem sikerül. Ekkor sokan elvesztik a kedvüket, és nem foglalkoznak vele többet, pedig kár érte. Nem muszáj, hogy tökéletesen egyformák legyenek, és az sem baj, ha egyszínű az összes süti.

Ezért készítettem puszedlit. Az bármilyen olajos magból készíthető. Finom, és tökéletes a kávéhoz. Nem okoz csalódást.

Töltött mandulás puszedli recept

„Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket”

Buday Péter

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!