Cikkek

Indul a libaszezon!

Véget ért a Konyhafőnök, Ági nyerte a versenyt a töltött libanyakkal. A mai fő feladat a liba volt - ennek szellemében mi is a Márton-nap főszereplőjével készültünk!

Nosalty

Bögrés sütik reneszánsza

A nyolcvanas évek legnépszerűbb sütije a bögrés süti volt - népszerűsége azóta is töretlen, ha gyors sütire vágyunk, a bögrés az első ötlet!

Nosalty

Lecsót minden módon

A lecsó az egyik legnépszerűbb magyar fogás, és ha időben eltettünk pár üveggel, télen is élvezhetjük - vagy elkészíthetjük valamelyik külföldi rokonát!

Nosalty

Whiskey a receptben

A Konyhafőnök mai adásában egy különleges whiskeykrémes desszertet láthattunk - nekünk is megjött a kedvünk a whiskey-vel való főzéshez!

Nosalty

A csodálatos Wellington bélszín

A Wellington bélszín egy igazi királyi fogás - időigényes, drága, de évente egyszer, például karácsonykor megéri elkészíteni - A Konyhafőnök mai adásában ihletet kaphattunk!

Nosalty

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!

Nosalty

Hogy használd a barabolyt?

Aki szereti a fehérrépát, az biztosan szeretni fogja a barabolyt is. A Konyhafőnök mai adásában ez volt az egyik különleges alapanyag, amivel főzni kellett.

Nosalty

Máglyarakás, a kedvencünk!

A Konyhafőnök mai adásában a séf egy különleges máglyarakást mutatott be. Ha kedvet kaptatok hozzá, készítsétek el ti is - hiszen annyi különböző fajtája van!

Nosalty

A világ legnépszerűbb salátája

A világ legnépszerűbb salátája, mégis kevesen készítik autentikusan. A Konyhafőnökben most párbajfeladat volt a Cézár-saláta. Te tudod, hogyan készül valójában?

Nosalty

Így készítsd az almás pitét!

Gyümölcsnap volt a Konyhafőnök mai adásában - a gyümölcsös húsok után tökéletes almás pitét kellett készíteni. Elmondjuk, mi hogy csináltuk volna!

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek