Indul a libaszezon!
Véget ért a Konyhafőnök, Ági nyerte a versenyt a töltött libanyakkal. A mai fő feladat a liba volt - ennek szellemében mi is a Márton-nap főszereplőjével készültünk!
NosaltyVéget ért a Konyhafőnök, Ági nyerte a versenyt a töltött libanyakkal. A mai fő feladat a liba volt - ennek szellemében mi is a Márton-nap főszereplőjével készültünk!
NosaltyGratulálunk Áginak és a többi versenyzőnek is!
NosaltyA molekuláris gasztronómiáról sokan azt gondolják, csak professzionális körülmények között lehet gyakorolni. Most bebizonyítjuk, hogy otthon is varázsolhatsz!
NosaltyNah, megint egy nélkülözhetetlen ötlet, ami nélkül nem tudom, hogy tudunk élni. Eddig. Puha, morzsálódó, kenődő sajtokhoz használj fogselymet! Hogy mit?? Azt.
Brecz JuditA nyolcvanas évek legnépszerűbb sütije a bögrés süti volt - népszerűsége azóta is töretlen, ha gyors sütire vágyunk, a bögrés az első ötlet!
NosaltyA lecsó az egyik legnépszerűbb magyar fogás, és ha időben eltettünk pár üveggel, télen is élvezhetjük - vagy elkészíthetjük valamelyik külföldi rokonát!
NosaltySzeretitek a tormát? És a vízitormát ismeritek? Érdemes mindkettőt használni - számos jótékony hatásuk minket is meglepett. És olyan kellemesen csípnek!
NosaltyA Konyhafőnök mai adásában egy különleges whiskeykrémes desszertet láthattunk - nekünk is megjött a kedvünk a whiskey-vel való főzéshez!
NosaltyA Wellington bélszín egy igazi királyi fogás - időigényes, drága, de évente egyszer, például karácsonykor megéri elkészíteni - A Konyhafőnök mai adásában ihletet kaphattunk!
NosaltyZserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!
NosaltyAki szereti a fehérrépát, az biztosan szeretni fogja a barabolyt is. A Konyhafőnök mai adásában ez volt az egyik különleges alapanyag, amivel főzni kellett.
NosaltyA Konyhafőnök mai adásában a séf egy különleges máglyarakást mutatott be. Ha kedvet kaptatok hozzá, készítsétek el ti is - hiszen annyi különböző fajtája van!
NosaltyA világ legnépszerűbb salátája, mégis kevesen készítik autentikusan. A Konyhafőnökben most párbajfeladat volt a Cézár-saláta. Te tudod, hogyan készül valójában?
NosaltyGyümölcsnap volt a Konyhafőnök mai adásában - a gyümölcsös húsok után tökéletes almás pitét kellett készíteni. Elmondjuk, mi hogy csináltuk volna!
NosaltyNemcsak finomak együtt, keverékük a szív- és érrendszer egyik legjobb természetes támogatója is lehet. A hibiszkusz és a rooibos hatásairól:
Németh OrsiA levelek összeérése nemcsak esztétikai kérdés: a zsúfolt elrendezés betegségekhez, kártevők megjelenéséhez és a növények legyengüléséhez is vezethet.
Németh OrsiKonyhai alapismereteinkhez biztosan hozzátartozik a tojásfőzés, viszont amennyire egyszerűnek tűnik, éppen annyira sok buktatót rejt magában, főleg akkor, ha nem mindegy számunkra, milyen állagú tojást eszünk. Mai Napi Tippünkben eláruljuk, hogyan készíthetsz főtt tojást forró víz nélkül!
NosaltyA magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
Sokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
Sokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...
A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...