A torma és a vízitorma - vigyázz, csípnek!

Szeretitek a tormát? És a vízitormát ismeritek? Érdemes mindkettőt használni - számos jótékony hatásuk minket is meglepett. És olyan kellemesen csípnek! 

A tormát általában csípősségével és a Húsvéttal, de minimum a sonkával/virslivel kapcsoljuk össze.Eredetileg gyógynövényként használták - tartalmaz kalciumot, C-vitamint, nátriumot és magnéziumot is.

Tudtátok, hogy a reszelt torma (maga a reszelt gyökér) étvágygerjesztő, segíti az emésztést és a vérkeringést is? És azt, hogy csípős illóolaja csak reszeléskor szabadul fel?Főként főtt, füstölt húsfélék kiváló kiegészítője, almával keverve is zseniális, zsenge levele pedig salátákba is mehet.

A vizitorma, melynek szép friss zöld húsos leveleit használjuk, ma már egyre népszerűbb, mint salátaalapanyag.

Szintén jellegzetes fűszeres, csípős, egyben édeskés íze és értékes hatóanyagai vannak, vértisztító hatású, sőt, fáradtságra, köhögésre, emésztésre, salaktalanításra is remek! Szuper kenyérfeltétként, túrókhoz, salátákba, levesekbe, teákba.

Ezeket olvastad már?

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek