A torma és a vízitorma - vigyázz, csípnek!

Szeretitek a tormát? És a vízitormát ismeritek? Érdemes mindkettőt használni - számos jótékony hatásuk minket is meglepett. És olyan kellemesen csípnek! 

A tormát általában csípősségével és a Húsvéttal, de minimum a sonkával/virslivel kapcsoljuk össze.Eredetileg gyógynövényként használták - tartalmaz kalciumot, C-vitamint, nátriumot és magnéziumot is.

Tudtátok, hogy a reszelt torma (maga a reszelt gyökér) étvágygerjesztő, segíti az emésztést és a vérkeringést is? És azt, hogy csípős illóolaja csak reszeléskor szabadul fel?Főként főtt, füstölt húsfélék kiváló kiegészítője, almával keverve is zseniális, zsenge levele pedig salátákba is mehet.

A vizitorma, melynek szép friss zöld húsos leveleit használjuk, ma már egyre népszerűbb, mint salátaalapanyag.

Szintén jellegzetes fűszeres, csípős, egyben édeskés íze és értékes hatóanyagai vannak, vértisztító hatású, sőt, fáradtságra, köhögésre, emésztésre, salaktalanításra is remek! Szuper kenyérfeltétként, túrókhoz, salátákba, levesekbe, teákba.

Ezeket olvastad már?

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...