A torma és a vízitorma - vigyázz, csípnek!

Szeretitek a tormát? És a vízitormát ismeritek? Érdemes mindkettőt használni - számos jótékony hatásuk minket is meglepett. És olyan kellemesen csípnek! 

A tormát általában csípősségével és a Húsvéttal, de minimum a sonkával/virslivel kapcsoljuk össze.Eredetileg gyógynövényként használták - tartalmaz kalciumot, C-vitamint, nátriumot és magnéziumot is.

Tudtátok, hogy a reszelt torma (maga a reszelt gyökér) étvágygerjesztő, segíti az emésztést és a vérkeringést is? És azt, hogy csípős illóolaja csak reszeléskor szabadul fel?Főként főtt, füstölt húsfélék kiváló kiegészítője, almával keverve is zseniális, zsenge levele pedig salátákba is mehet.

A vizitorma, melynek szép friss zöld húsos leveleit használjuk, ma már egyre népszerűbb, mint salátaalapanyag.

Szintén jellegzetes fűszeres, csípős, egyben édeskés íze és értékes hatóanyagai vannak, vértisztító hatású, sőt, fáradtságra, köhögésre, emésztésre, salaktalanításra is remek! Szuper kenyérfeltétként, túrókhoz, salátákba, levesekbe, teákba.

Ezeket olvastad már?

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek