Indul a libaszezon!

Véget ért a Konyhafőnök, Ági nyerte a versenyt a töltött libanyakkal. A mai fő feladat a liba volt - ennek szellemében mi is a Márton-nap főszereplőjével készültünk!

Márton-napkor libát szokás enni. Több magyarázat is van erre a szokásra - az egyik szerint, Szent Márton híres volt a szerénységéről, és amikor püspökké akarták szentelni, a lúdólba bújt el az érkező egyházi méltóságok elől. A libák azonban elárulták gágogásukkal a rejtekhelyét, így kénytelen volt elfogadni a neki szánt címet. A másik vélemény szerint azért ünneplünk libával Márton-napkor, mert a rómaiak ilyenkor kóstolták meg az újbort, és hozzá Mars hadisten szent madarát, a ludat fogyasztották - minden létező formában.

Nos, a Márton-nap közeledtével a Konyhafőnökben is előkerült november legnépszerűbb szárnyasa - ezt kellett feldolgozniuk a játékosoknak a döntőn. Ági libamájjal töltött libanyakat készített, mellé libamellet sütött, és almavariációkkal tálalta. A csodálatos kreáció minket is megihletett - hoztunk hát 11 szuper libás ételt, amivel ti is nyugodtan készülhettek a Márton-napra!

 1. 1.

  Konfitált libacomb

 2. 2.

  Ludaskása

 3. 3.

  Libatöpörtyű

 4. 4.

  Illatos pácolt libamell

 5. 5.

  Édesburgonyás-tárkonyos libaaprólékleves

 6. 6.

  Tokajis libamáj

 7. 7.

  Libagombócok balzsamos sütőtökszósszal

 8. 8.

  Ropogós - omlós libacomb

 9. 9.

  Az ősz színe-java saláta

 10. 10.

  Fűszeres libapecsenye zúzamártással

Tudj meg még többet a Konyhafőnök 3. adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek