Indul a libaszezon!

Véget ért a Konyhafőnök, Ági nyerte a versenyt a töltött libanyakkal. A mai fő feladat a liba volt - ennek szellemében mi is a Márton-nap főszereplőjével készültünk!

Márton-napkor libát szokás enni. Több magyarázat is van erre a szokásra - az egyik szerint, Szent Márton híres volt a szerénységéről, és amikor püspökké akarták szentelni, a lúdólba bújt el az érkező egyházi méltóságok elől. A libák azonban elárulták gágogásukkal a rejtekhelyét, így kénytelen volt elfogadni a neki szánt címet. A másik vélemény szerint azért ünneplünk libával Márton-napkor, mert a rómaiak ilyenkor kóstolták meg az újbort, és hozzá Mars hadisten szent madarát, a ludat fogyasztották - minden létező formában.

Nos, a Márton-nap közeledtével a Konyhafőnökben is előkerült november legnépszerűbb szárnyasa - ezt kellett feldolgozniuk a játékosoknak a döntőn. Ági libamájjal töltött libanyakat készített, mellé libamellet sütött, és almavariációkkal tálalta. A csodálatos kreáció minket is megihletett - hoztunk hát 11 szuper libás ételt, amivel ti is nyugodtan készülhettek a Márton-napra!

  1. 1.

    Konfitált libacomb

  2. 2.

    Ludaskása

  3. 3.

    Libatöpörtyű

  4. 4.

    Illatos pácolt libamell

  5. 5.

    Édesburgonyás-tárkonyos libaaprólékleves

  6. 6.

    Tokajis libamáj

  7. 7.

    Libagombócok balzsamos sütőtökszósszal

  8. 8.

    Ropogós - omlós libacomb

  9. 9.

    Az ősz színe-java saláta

  10. 10.

    Fűszeres libapecsenye zúzamártással

Tudj meg még többet a Konyhafőnök 3. adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek