Indul a libaszezon!

Véget ért a Konyhafőnök, Ági nyerte a versenyt a töltött libanyakkal. A mai fő feladat a liba volt - ennek szellemében mi is a Márton-nap főszereplőjével készültünk!

Márton-napkor libát szokás enni. Több magyarázat is van erre a szokásra - az egyik szerint, Szent Márton híres volt a szerénységéről, és amikor püspökké akarták szentelni, a lúdólba bújt el az érkező egyházi méltóságok elől. A libák azonban elárulták gágogásukkal a rejtekhelyét, így kénytelen volt elfogadni a neki szánt címet. A másik vélemény szerint azért ünneplünk libával Márton-napkor, mert a rómaiak ilyenkor kóstolták meg az újbort, és hozzá Mars hadisten szent madarát, a ludat fogyasztották - minden létező formában.

Nos, a Márton-nap közeledtével a Konyhafőnökben is előkerült november legnépszerűbb szárnyasa - ezt kellett feldolgozniuk a játékosoknak a döntőn. Ági libamájjal töltött libanyakat készített, mellé libamellet sütött, és almavariációkkal tálalta. A csodálatos kreáció minket is megihletett - hoztunk hát 11 szuper libás ételt, amivel ti is nyugodtan készülhettek a Márton-napra!

Tudj meg még többet a Konyhafőnök 3. adásáról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...