Csirkemell vörösboros gyümölcsszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pimkie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
Hús
-
150g csirkemell (csontos)219 kcal
-
67g vörösbor57 kcal
-
117g erdei gyümölcs mix48 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
5g kókuszzsír45 kcal
-
13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Köret
-
133g burgonya77 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
13g tej7 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
565
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
Hús
-
450g csirkemell (csontos)658 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
350g erdei gyümölcs mix144 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
-
38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Köret
-
400g burgonya231 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
40g tej22 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1692
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
Hús
-
29.2g csirkemell (csontos)43 kcal
-
13g vörösbor11 kcal
-
22.7g erdei gyümölcs mix9 kcal
-
1.9g cukor8 kcal
-
1g kókuszzsír9 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Köret
-
25.9g burgonya15 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
2.6g tej1 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
109
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 510.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 211.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
565
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.8 g
Zsír
-
Összesen 78.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 679 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1532.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 826 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 635.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 326 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 118 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 560 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 477 micro
Összesen
1692
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Hús
-
1 db csirkemell (csontos)
-
2 dl vörösbor
-
35 dkg erdei gyümölcs mix
-
1 ek kókuszzsír
-
1 csapott ek étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Köret
-
40 dkg burgonya
-
2 db tojássárgája
-
4 ek tej
-
1 tk vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
Hús
- A meghámozott burgonyát megfőzzük, leszűrjük, s a még forró tűzhelyen gőzölögni hagyjuk, áttörjük. Beledolgozzuk az egyik tojássárgáját, 2 evőkanálnyi tejet, a vajat, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
- A masszát nagy lyukú, csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe kisebb halmokat nyomunk.
- A maradék tejjel elkevert tojássárgájával óvatosan megkenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
- A csirkemellet lefejtjük a csontról; sózzuk, borsozzuk, a felhevített zsiradékon (én kókuszzsírt használtam) egy serpenyőben átsütjük, majd kivesszük. A zsiradékot benne hagyjuk a serpenyőben, beleöntjük a bort, hozzáadjuk a cukrot. Nagy lángon pár percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon.
- A keményítőt egy kis tálkába tesszük, a forró borból 1-2 kanálnyit kimerünk, hozzáadjuk a keményítőhöz, amit így csomómentesre keverve beleteszünk a serpenyőbe.
- Kevergetjük egy kicsit, s miután besűrűsödött, beletesszük a gyümölcsöket. Rövid ideig együtt főzzük a gyümölcsöket a borral.
- Tálaláskor a forró gyümölcsös szószt a húsra tesszük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3716
- Feltöltés dátuma: 2016. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Pimkie
53 recept
Egy hagyományos francia ünnepi recept alapján készítettem el az ételt.