Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell vörösboros gyümölcsszósszal

Csirkemell vörösboros gyümölcsszósszal
Csirkemell vörösboros gyümölcsszósszal
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hagyományos francia ünnepi recept alapján készítettem el az ételt. 

hozzávalók / 3 adag

Hús

Köret

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát megfőzzük, leszűrjük, s a még forró tűzhelyen gőzölögni hagyjuk, áttörjük. Beledolgozzuk az egyik tojássárgáját, 2 evőkanálnyi tejet, a vajat, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  2. A masszát nagy lyukú, csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe kisebb halmokat nyomunk.
  3. A maradék tejjel elkevert tojássárgájával óvatosan megkenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
  4. A csirkemellet lefejtjük a csontról; sózzuk, borsozzuk, a felhevített zsiradékon (én kókuszzsírt használtam) egy serpenyőben átsütjük, majd kivesszük. A zsiradékot benne hagyjuk a serpenyőben, beleöntjük a bort, hozzáadjuk a cukrot. Nagy lángon pár percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon.
  5. A keményítőt egy kis tálkába tesszük, a forró borból 1-2 kanálnyit kimerünk, hozzáadjuk a keményítőhöz, amit így csomómentesre keverve beleteszünk a serpenyőbe.
  6. Kevergetjük egy kicsit, s miután besűrűsödött, beletesszük a gyümölcsöket. Rövid ideig együtt főzzük a gyümölcsöket a borral.
  7. Tálaláskor a forró gyümölcsös szószt a húsra tesszük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 398
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Pimkie

Mióta szakács: 2012.04.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Csirkemell vörösboros gyümölcsszósszal, hercegnő burgonyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

563
csirkemell (csontos) 1 db
vörösbor 2 dl
erdei gyümölcs mix 35 dkg
cukor 3 ek
kókuszzsír 1 ek
étkezési keményítő 1 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 40 dkg
tojássárgája 2 db
tej 4 ek
vaj 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint