Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-őszibarackos csirkemell

Tejszínes-őszibarackos csirkemell
Tejszínes-őszibarackos csirkemell
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a húst és gyümölcsöt egy ételben. És kellett valami gyors a mindenapokra. Ez kitűnő választás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra daraboljuk.
  2. Serpenyőben vajat hevítünk, rádobjuk a csirkemellcsíkokat, fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk és rátesszük a zúzott fokhagymát. Készre sütjük. (Kb. 4 perc. Vigyázzunk, ne száradjon ki. )
  3. Majd a húst kiszedjük, és a visszamaradt fűszeres vajba beleszórjuk a felkockázott őszibarackot. Ízesítjük mézzel és egy kevés fahéjjal. Majd ráöntjük a tejszínt és összeforraljuk.
  4. A barack egy részét pürésíthetjük is. Ezzel locsolhatjuk meg tálaláskor a húscsíkokat.
  5. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 373
elküldve: 0
receptkönyvben: 200
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Annababa10

Mióta szakács: 2012.03.07.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-barackos csirkemellcsíkok, őszibarackos-mézes csirkecsíkok, fahéjas-mézes csirkecsíkok őszibarackosan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

baboo21
baboo21 Sun, 2013-06-23 12:35

Megcsináltam, nagyon fincsi lett. De én a mézből csak 1 ek-lal raktam bele, és egy kicsit így is édesebb lett, mint amihez mi szokva vagyunk. De biztos, hogy máskor is elkészítem! Köszi a receptet

389
csirkemell filé 2 db
őszibarack konzerv 80 dkg
méz 3 ek
főzőtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fahéj 1 csipet
fokhagyma 2 gerezd
vaj 1 ek