r
Nosalty Logó

Zsidócseresznyés üvegtészta csirkével

CulinaRita
Zsidócseresznyés üvegtészta csirkével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

744
Kalória
29.7g
Fehérje
117.3g
Szénhidrát
15.2g
Zsír
447.9g
Víz
102.7g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    447.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    897 micro
  • β-karotin
    2307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1716 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3187.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1302 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    351.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1343.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    737 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2690 micro
  • β-karotin
    6921 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 2230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    255 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A húst gondosan megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk, sózzuk és borsozzuk.
  2. Minden oldalát egy serpenyőben, kevés forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadunk 4 felnégyelt physalist, a paradicsomot, a lilahagymát, a zöld olívabogyót és a sárgarépát.
  3. Felöntjük vízzel, ami éppen a húsig ér csak, és fedő alatt 20 percig főzzük, ügyelve arra, hogy az étel ne tapadjon a serpenyő falához. Aztán tovább főzzük fedő nélkül, amíg a víz elpárolog, és szép szaftossá válik a ragu.
  4. A sütőt 180 fokon előmelegítjük, és a rizstésztához 4 dl vizet forralunk egy edényben. Forrás után belehelyezzük a tésztát, és fedő alatt, a láng elzárásával 10 perc alatt el is készül.
  5. Közben tepsire helyezve, 180 fokon előmelegített sütőben, 15-20 percig tovább sütjük a húst. Szálirányban nagyobb darabokra szétfejtjük a combokat, a rizstésztáról leszűrjük a vizet, és az egészet óvatosan összekeverjük.
  6. 2 physalist vágunk rá, mert nyersen is isteni finom, nem beszélve a gyönyörű színeredményről!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Érzem az évszakok szépségét, a bennük lévő energiákat, amikkel mi magunk is változunk. Ha hagyjuk! A kedvencem az ősz! Míg nyáron az egyszerre sok fajta, csipegetős, könnyű ételeket szeretem, addig ősszel az egytálételeket. Ez nem változik tavasszal, amikor olyan nyugtató pizsamában a jó meleg szobában olvasás vagy zenehallgatás közben eszegetni!

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...