r
Nosalty Logó

Zsidócseresznyés üvegtészta csirkével

CulinaRita
Zsidócseresznyés üvegtészta csirkével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

744
Kalória
29.7g
Fehérje
117.3g
Szénhidrátok
15.2g
Zsír
447.9g
Víz
102.7g
Koleszterin
4.9g
Rost
5.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    447.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    897 micro
  • β-karotin
    2307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1716 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 744 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3187.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1302 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1343.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    737 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2690 micro
  • β-karotin
    6921 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 2230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    255 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A húst gondosan megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk, sózzuk és borsozzuk.
  2. Minden oldalát egy serpenyőben, kevés forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadunk 4 felnégyelt physalist, a paradicsomot, a lilahagymát, a zöld olívabogyót és a sárgarépát.
  3. Felöntjük vízzel, ami éppen a húsig ér csak, és fedő alatt 20 percig főzzük, ügyelve arra, hogy az étel ne tapadjon a serpenyő falához. Aztán tovább főzzük fedő nélkül, amíg a víz elpárolog, és szép szaftossá válik a ragu.
  4. A sütőt 180 fokon előmelegítjük, és a rizstésztához 4 dl vizet forralunk egy edényben. Forrás után belehelyezzük a tésztát, és fedő alatt, a láng elzárásával 10 perc alatt el is készül.
  5. Közben tepsire helyezve, 180 fokon előmelegített sütőben, 15-20 percig tovább sütjük a húst. Szálirányban nagyobb darabokra szétfejtjük a combokat, a rizstésztáról leszűrjük a vizet, és az egészet óvatosan összekeverjük.
  6. 2 physalist vágunk rá, mert nyersen is isteni finom, nem beszélve a gyönyörű színeredményről!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Érzem az évszakok szépségét, a bennük lévő energiákat, amikkel mi magunk is változunk. Ha hagyjuk! A kedvencem az ősz! Míg nyáron az egyszerre sok fajta, csipegetős, könnyű ételeket szeretem, addig ősszel az egytálételeket. Ez nem változik tavasszal, amikor olyan nyugtató pizsamában a jó meleg szobában olvasás vagy zenehallgatás közben eszegetni!

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Gnocchi sütőben besütve

A gnocchi mindenhogy isteni, de besütve a kedvencünk. A Candy által biztosított sütőben gyönyörűen ráolvasztottuk a sajtot a gnocchira. Bazsalikommal tálaltuk, és egyből el is fogyott.

Nosalty

Spárgás-ricottás ravioli

A házi gyúrt tésztánál nincs is jobb, főleg, ha csodás tavaszi hozzávalókkal kombinálhatjuk – a spárgaszezon sem maradhat el egy jó kis raviolirecept nélkül. Ez egy igazán összetett ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...