Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbós beigli Gonoszka konyhájából

Zserbós beigli Gonoszka konyhájából
Zserbós beigli Gonoszka konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évben másféle ízű beiglit készítek, mert Édesanyám a hagyományos beigli felelős, így azt Tőle kapunk. Idén ezt a tölteléket találtam ki az én általam készített beiglinek. Az idő megadásánál a pihentetési időket nem tüntettem fel.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A diós zserbó töltelék (3 rúdhoz)

A mákos zserbó töltelék (3 rúdhoz)

A lekenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 3 dkg porcukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet sóval, 8 dkg porcukorral és a margarinnal összemorzsoljuk, majd a felfuttatott élesztővel és a tojással jól kezelhető tésztává gyúrjuk. Hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.
  2. A töltelékhez előveszünk két lábost. Az egyikbe beletesszük a sárgabaracklekvárt, a porcukrot, a citrom reszelt héját. Megmelegítjük, majd hozzákeverjük a diót.
  3. A másik lábosba beletesszük a szilvalekvárt, a porcukrot, a narancs reszelt héját és levét. Megmelegítjük, majd hozzákeverjük a mákot. A töltelékeket kihűtjük. A csokoládét lereszeljük.
  4. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk. Az első részt lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük az egyik töltelék harmadával, majd megszórjuk a reszelt csoki harmadával. A két oldalát egy kicsit visszahajtjuk, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A többi öt tészta bucit is ugyanígy készítjük el. (Én 3-3 db rudat tettem 1-1 tepsibe.)
  5. A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgájával megkenjük a beiglirudakat. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük.
  6. Másnap a fehérjét kicsit felverjük, és lekenjük vele a beiglirudakat. Egy órát langyos helyen pihentetjük. Sütés előtt hústűvel szúrkáljuk meg őket.
  7. Előmelegített 170 fokos sütőben kb 35 percet sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, alufóliával takarjuk le.
  8. Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 707
elküldve: 4
receptkönyvben: 86
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zserbótöltelékes bejgli, diós bejgli, mákos-szilvalekváros bejgli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1434
finomliszt 90 dkg
porcukor 11 dkg
margarin 40 dkg
tej 270 ml
0.5 kk
élesztő 3 dkg
tojás 1 db
dió 50 dkg
sárgabaracklekvár 50 dkg
porcukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
étcsokoládé 5 dkg
mák 50 dkg
szilvalekvár 50 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
porcukor 20 dkg
étcsokoládé 5 dkg
tojás 2 db