Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A legegyszerűbb zöldborsófőzelék

A legegyszerűbb zöldborsófőzelék
A legegyszerűbb zöldborsófőzelék
80 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha zsenge zöldborsó, akkor zöldborsófőzelék - legalább egyszer az évben! Ha túl vagyunk a pucoláson, akkor már pikk-pakk készen van!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Sült virsli, de még inkább tükörtojás! Ha nem friss borsóból csináljuk, akkor kb. 1/2 kiló mirelitet használjunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót kifejtjük. Ha tehetjük, kérjünk hozzá segítséget, mert így egyedül kicsit megőszülős.
  2. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a zöldborsót, és kicsit pároljuk.
  3. Sózzuk, hozzáadjuk a cukrot, összekeverjük, rászórjuk a petrezselymet és a lisztet, leöntjük a tejjel, összekeverjük, és fedő alatt, gyakran kevergetve 20 perc alatt készre főzzük. Ha a tej kicsit tapadna, adhatunk hozzá fél-egy deci vizet is.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 342
össznézettség: 177 205
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
826 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehér zöldborsófőzelék, egyszerű zöldborsófőzelék

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KisSiga
KisSiga Wed, 2017-10-18 12:58

rohinton +1, szakácsunk biztosan héjastul teszi bele. :)
Vajat hogy nézzem. Olvasztva? Hidegen?

793
zöldborsó 1.2 kg
vaj 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
cukor 0.5 ek
petrezselyem 1 csokor
tej 2 dl