Nosalty Logó

Zöldborsófőzelék 1.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Zöldborsófőzelék 1.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 437 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 873 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6822 micro
Összesen 437 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    508 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    3382 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13644 micro
Összesen 873 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1840 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót az olajon megpároljuk, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet és sóval ízesítjük.
  2. Lehintjük liszttel és pirospaprikával, összeforgatjuk, majd felöntjük tejjel (körülbelüli mennyiséget adtam meg hozzá, attól függően, ki mennyire hígan vagy sűrűn szereti). Néha megkeverve, pár perc alatt összemelegítjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 559
  • 7 napos nézettség: 2248
  • Össznézettség: 521042
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Megérkezett a piacokra a zsenge tavaszi zöldborsó. Imádom. Leves múlt héten már készült belőle, most a főzelék a soros. A hagyományos verzió. Legalább is számomra, mert többek megnyúlt ábrázattal nézték a színét: igen, én pirospaprikát is teszek bele, „fehéren” még sosem készítettem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Én is teszek bele pirospaprikát, meg vegetát, jó csokor pézöldet a dinsztelt hagymás alapra, rá a zöldborsó, fél paradicsom, 1 szelet zöldpaprika, és lisztes-tejfölös habarással s?rítem. Mennyek országa.

Törölt felhasználó

Szia! Mi ez a vegeta ?rület? Pláne, ha még " gyümölcsöket" is raksz bele? Paprika, paradicsom....

cumpus

A vegeta szar. Tele van nátrium glutamáttal, azaz ízfokozóval.

Törölt felhasználó

Én fehéren készítem, kevés vízzel párolom , kerül bele ízlés szerint egy kis cukor is, ha nem lenne elég édes a borsó, ezért mindig megkóstolom el?tte (menzai rossz tapasztalat, rettent? kemény és keményít?s iz? borsó a f?zelékben, így elkkerülhet?)...rántást külön készítem, tejjel! majd összef?zöm hallottam már sima rántásosról is...el nem tudom képzelni milyen lehet, de inkább nem próbálom ki:)tehát "majdnem ugyanolyan":P

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Azt szeretném kérdezni,hogy ha fagyasztott zöldborsóból készítem,mennyi ideig f?zzem?Nekem eddig még mindig kemény maradt a borsó.F?ztem már pár percig,f?ztem 30-40 percig,nem sikerült.El?re is köszi a válaszod,holnap kipróbálnám ezt a receptet.Anikó

Törölt felhasználó

Kedves Anikó! A fagyasztott borsók közül is vannak olyanok ,amik "minél tovább f?z?d , annál keményebb" fajtába tartoznak. Ezért próbálj meg terméket váltani, akkor a 20-25 percnek elégnek kell lenni.

Törölt felhasználó

A fagyasztott borsóval akkor mi van?

Petra

Természetesen fagyasztottból pedig bármikor elkészíthetjük. Én azt f?zés el?tt blansírozom (sós forró vízbe dobom pár percre).

Törölt felhasználó

Sziasztok! Finom lett, a f?szerezéssel lehet játszani, viszont nekem a 450g fagyasztott zöldborsó + 3ek liszt felvett majd fél liter tejet. "Soroskovacs"-nak üzenem: ALDI-s fagy.zöldborsó 450g/180Ft nagyon jó. Üdv: TD

Törölt felhasználó

Köszönöm az infókat!Megcsináltam,most Iglo borsóból,azel?tt Ledóból.Ez sem lett teljesen puha...DE:az én anyukám zöldborsóf?zelékje kicsit édeskés volt,fehér,és nagyon finom.Sajnos már nem tudom megkérdezni a receptet t?le,idestova 17 éve...nagyon szeretnék olyan finom zöldborsóf?zeléket enni,és csinálni.Ha valaki tud ilyet,kérlek..............emlékeim szerint tejjel készült.Köszönöm.

Törölt felhasználó

Kedves soroskovács! Az a bizonyos fehér zöldborsóf?zelék: kb 5 dkg Vajon, (vagy margarinon) párolod a zöldborsót alacsony lángon lefedve. kis só, 1-2 szem kockacukor kíséretében. Amikor megpuhult, 2-3 csapott ek lisztet rászórni, kicsit1-2 percig sülni hagyni, és tejjel felönteni, kb 2 dl tej, de ezt aszerint, hogy milyen s?t?re szeretnéd. így f?zni kb még 5 percig. Természetesen aki szereti, keményít?t is használhat a liszt helyett, csak azt el?z?leg hideg vízben kell feloldani, s úgy hozzáadni a tejjel felöntött borsóhoz. A végén apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, elkavarjuk, és kész. Jó f?zögetést: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Hazi borsó volt, és régen tettek bele egy kis cukrot is.

Törölt felhasználó

Rakott bele cukrot, de egyébként a régi borsónaknincs párja!!!!!

cumpus

Igen, az sokkal finomabb, mint a tejes-paprikás, leírom a receptet, de mennyiségeket nemigen tudok pontosan így az íróasztalom mell?l, meg amúgy is, még sosem mértem le semmit, soha, szemre f?zök - sütök. Vajon karamellizálok kb. 2 ev?kanál cukrot, és ha barnul, rádobom a kb. fél kiló zöldborsót, kevergetve, hogy ne égjen meg a cukor, majdnem puhára párolom, néha kell bele egy kevés víz, máskor nem, ez zöldborsófügg?. Ha majdnem puha, bestaubolom, azaz megszórom kb. két ev?kanál finomliszttel, majd feleresztem vízzel, megsózom, megszórom kevés vegán ételízesít?vel (só és nátrium-glutamát mentes), és fed? alatt puhára párolom, ha kész, elzárom, és keverek bele egy nagyobb mennyiség? (két csokor) petrezselymet, egészen apróra vágva, 5 percre befedem, és kész. Mi rántott hússal szeretjük. Aki megkóstolta, leszokott a tejes borsóf?zelékr?l :-P Mostanában egyébként mézet szoktam alá karamellizálni, úgy tán még finomabb.

Törölt felhasználó

Köszönöm Mrs. Smith!Mindenképpen kipróbálom!!

Törölt felhasználó

Tudom ajánlani a Lidl zöldborsóját. Mind a 450 g-os, mind az 1 kilós nagyon jó, zsenge, és f?zéskor is puha marad.

Törölt felhasználó

Köszi az infót!!!!!

Törölt felhasználó

En is megparolom, de tej helyett joghurtot vagy kefirt szoktam hozza adni, plusz szemre annyi teljes kiorlesu lisztet, amennyi besuriti. Utana a vegen, ha nem eleg edes, edesitovel edesitem - ez a dietas verzio:-)))) Nemcsak petrezselyem es so, hanem majoranna, kapor, tort (nem egesz vagy orolt!!) zoldbors es akar meg fokhagyma is mehet bele. Nagggggyon finnooommm:-)

pepecke

A Lidl-ben szoktam 1 kg-os zöldborsót vásárolni,ami nincs 400.-ft.Eszméletlenül zsenge a f?zéshez épp csak pár perc kell!

piroska.jaszkutifacebook.com

Én is ott szoktam vásárolni, eszméletlenül finom.

Törölt felhasználó

Kedves Soroskovács! A fehér zöldborsóf?zeléknél leirtam édesanyám receptjét. Igaz abban nincs sem vaj, sem olaj. Igy hidegen nyalánkságok helyett is finom. Igaz én édesebben készitem, mint ahogy más receptek szerint kellene. Próbáld ki, hátha emlékeztet a régi id?kre. Üdv.

Törölt felhasználó

Én vajon megpárolom a zöldborsót és apróra vágott fokhagymát is rakunk bele,szerintem különös ízt ad neki.utána rántást hagymával csinálom nagyon kevés paprikát rakok bele,mert mi is fehérebben szeretjük.tejjel felengedem,és szerintem nagyon jó így.savanyún szeretjük picit tejfölt is lehet bele rakni.és egy kis leveskockát is rakok pároláskor bele.szerintem fokhagymával nagyon finom,mindenkinek ajánlom,aki szereti a fokhagymát;)

Törölt felhasználó

Mindenkinek!!! Ebben a borsóf?ziben pont az a lényeg, és én így vagyok évek óta a karfiollevesselis, hogy id?, és mosogatás megtakarítás, és úgy mellesleg, még finomabb is, mivel grantáltan összemelegszenek az ÍZEK! Hatékonyan, gyorsabban, finomat!:D

Törölt felhasználó

A mennyiségek nálam úgy alakultak, hogy fél kiló mirelit borsóhoz kb.3 dl tejet adtam, liszt + pirospaprikával összekevertem, majd fed? alatt puhára f?ztem, s mivel nem értem el a kívánt s?r?séget, vékony rántást készítettem és azzal rántottam be.

MotlaLePula

Kedves Petra! Ez nagyon jó recept! Életem els? önálló borsóf?zijét ez alapján csináltam meg. Az arányok teljesen mások voltak, de a sémádat követtem! Jobb mint az Anyukám receptje! :-) Köszönöm szépen!

Törölt felhasználó

A fagyasztott zöldborsó (bármely fajta) hamar megpuhul, ha fed?vel lefedve f?zitek!!!!! Ennyi a titok...

piroska.jaszkutifacebook.com

Ha sokáig lesz f?zve, illetve párolva, kemény lesz!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek