r
Nosalty Logó

Csicseriborsó-pörkölt Takács Krisztitől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Takács Kriszti
Csicseriborsó-pörkölt Takács Krisztitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 693 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2766 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 146 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    733 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2586 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 693 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6525.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    3827 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    108 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.5 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    1037.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2930 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    480 micro
  • β-karotin
    2400 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    10343 micro
  • Lut-zea
    1102 micro
Összesen 2766 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    541 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát, a hagymát és a paradicsomokat egy hőálló edénybe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sóval és borssal fűszerezzük. A fokhagyma tetejét levágjuk, majd kevés olívaolajjal meglocsolva alufóliába csomagoljuk és a többi zöldséggel együtt 250 C fokon 20-25 percig sütjük.
  2. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd konyhai robotgéppel összeaprítjuk. A csicseriborsó konzervet átmossuk, majd leszűrjük. A káposztát felkockázzuk, majd a csicseriborsóval, a grillezett zöldségekkel, a főzőkrémmel és a vízzel elkeverjük, felrakjuk főni.
  3. Magas hőfokon alkalmanként megkeverjük, 30 percig főzzük, majd tálaljuk is.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 384
  • Össznézettség: 503
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 14.

Receptkategóriák

Csicseriborsó-pörkölt Takács Krisztitől
Takács Kriszti 88 recept

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.