r
Nosalty Logó

Csicseriborsó-pörkölt Takács Krisztitől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Takács Kriszti
Csicseriborsó-pörkölt Takács Krisztitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    733 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2586 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 693 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6439.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    3827 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.5 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    1037.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2930 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    480 micro
  • β-karotin
    2400 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    10343 micro
  • Lut-zea
    1102 micro
Összesen 2766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    541 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát, a hagymát és a paradicsomokat egy hőálló edénybe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sóval és borssal fűszerezzük. A fokhagyma tetejét levágjuk, majd kevés olívaolajjal meglocsolva alufóliába csomagoljuk és a többi zöldséggel együtt 250 C fokon 20-25 percig sütjük.
  2. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd konyhai robotgéppel összeaprítjuk. A csicseriborsó konzervet átmossuk, majd leszűrjük. A káposztát felkockázzuk, majd a csicseriborsóval, a grillezett zöldségekkel, a főzőkrémmel és a vízzel elkeverjük, felrakjuk főni.
  3. Magas hőfokon alkalmanként megkeverjük, 30 percig főzzük, majd tálaljuk is.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10397
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 14.

Receptkategóriák

Csicseriborsó-pörkölt Takács Krisztitől
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...