r
Nosalty Logó

Zöldségleves csiperkegombával és zöldfűszeres fridattoval

Gombagasztro
Zöldségleves csiperkegombával és zöldfűszeres fridattoval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leves

Fridatto

504
Kalória
20.8g
Fehérje
76.6g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
1256g
Víz
90g
Koleszterin
11.3g
Élelmi rost
7.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Fridatto

Összesen 504 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Fridatto

Összesen 2018 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Fridatto

Összesen 35 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1256 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 504 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4952.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    2374 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    306.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    5024 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 2018 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 35 kcal

Elkészítés

Leves

  1. A julienne-re vágott leveszöldségeket és az apró kockákra vágott burgonyát kevés olajon és kevés folyadékkal, az egész fej hagymával, a kettévágott paprikával és a leveskockával, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Folyamatosan figyeljük és a folyadékot utánpótoljuk. Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a szeletelt csiperkegombát és 2-3 perc múlva felengedjük a maradék vízzel és összeforraljuk.

Fridatto

  1. A palacsintatésztába keverjük a finomra vágott zöldfűszereket és kisütjük. Pikánsabbá tehetjük egy kevés csilivel. Jobb, ha vastagabb palacsintákat készítünk. A kész palacsintákat vékony csíkokra vágjuk és leves mellé tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 10 p

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...