Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségkrémleves Csiki Piroskától

Zöldségkrémleves Csiki Piroskától
Zöldségkrémleves Csiki Piroskától
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család egyik kedvenc levese. A csipszből lehet többet készíteni, mert attól lesz egyedi. Adtam hozzá egy kevés  házi készítésű ételízesítőt is.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a zöldséget, megpucoljuk és megmossuk. A sárgarépából, a krumpliból és a brokkoliból hagyunk egy keveset a csipsz készítéséhez. Felszeleteljük a karalábét, a sárgarépát és a hagymát, az olajon megdinszteljük. Megszórjuk egy evőkanálnyi liszttel. Felöntjük forró vízzel, belerakjuk a többi zöldséget, ízesítjük, és csendes lángon főzzük.
  2. Amikor megpuhult a zöldség, turmixoljuk, ha szükséges, utána ízesítünk.
  3. A csipszhez a sárgarépát és a krumplit nagyon vékony szeletekre vágjuk (gyaluljuk), a brokkolit apró rózsákra szedjük, és egy pléhcsészében, forró olajban megsütjük. Egyszerre csak 2-3 darabot teszünk az olajba.
  4. Csak tálaláskor adjuk hozzá a petrezselyemzöldet és csipszet.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 96
össznézettség: 1 117
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

zöld krémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

341
napraforgó olaj 4 ek
újkrumpli 30 dkg
karalábé 1 közepes db
brokkoli 0.5 közepes db
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 1 ek
0 ízlés szerint
víz 2.5 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl