r
Nosalty Logó

Zöldséges-tonhalas fusilli

Kr1szt1
Zöldséges-tonhalas fusilli
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

  • 250 g fusilli tészta (bármilyen tésztával jó)
  • 135 g tonhalkonzerv (ez egy nagyobb konzerv, olajossal az igazi)
  • 100 g mexikói keverék (bármilyen zöldség jó, a friss még jobb, mint a mirelit)
  • ízlés szerint (a tészta főzővízébe nagyjából két tk, a zöldséget kb. 1 tk)
  • bors ízlés szerint
  • 0.3 citromból nyert citromlé (a tonhalra kell pár csepp, de el is hagyható)
  • 2 ek napraforgó olaj (a tészta főzővízébe, a zöldség pirításához)
716
Kalória
39g
Fehérje
101.7g
Szénhidrát
15.4g
Zsír
57.4g
Víz
12.2g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 18% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1430 kcal
  • 18% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 18% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 716 kcal
  • 18% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1994.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    203.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    114.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1430 kcal
  • 18% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 280 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát főzzük meg (én felteszem a tészta vízét sóval (néha olajjal is) főni, ha lobog, beleteszem a tésztát, 8 percig főzöm, elzárom, majd még 2 percig állni hagyom. Szűrőn lecsöpögtetem, de nem öblitem le). Mellette a zöldséget is elkészíthetjük; akár mirelit, akár friss, kis olajon pirítjuk, sózzuk, majd felöntjük vízzel. Ha megfőtt, ugyanúgy szűrőn lecsöpögtetjük, de nem mossuk.
  2. Eközben a tonhalkonzervet olajostól egy jénaiba (nagyobb tálba, kinek mi van otthon, vagy mit szeret) tesszük, és villával kicsit összekeverjük, és ha van friss citromunk, akkor néhány csepp is megy bele.
  3. A tonhalra mehet a tészta és a zöldség, összekeverjük. Aki szereti, borssal, petrezselyemmel, reszelt sajttal, stb. tovább ízesítheti.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p

Bio, durumtésztából szoktam; egészséges, finom, tápanyagokkal teli.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...