Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges töltött zsemle

Zöldséges töltött zsemle
Zöldséges töltött zsemle
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt némi leveszöldség, meg volt itthon pár zsemle, így hát kanyarintottam belőle valamit, unaloműzésképpen!:)

hozzávalók / 2 adag

Töltött zsemléhez

Besamel mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zsemlék tetejét levágjuk, majd kiszedjük a belsejét.
  2. Megpároljuk a felaprított zöldséget, fűszerezzük.
  3. A puha zöldséghez adjuk a sonkát, és kicsit összepirítjuk.
  4. Besamelhez: az olvasztott vajban elkeverjük a lisztet, majd felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, sűrűsödésig főzzük.
  5. A zöldségeket a sonkával beletöltjük a zsemlébe, majd leöntjük a besamellel.
  6. Mozzarellát rakunk a tetejére, és a sütőben pirulásig sütjük kb 190 fokon.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 478
elküldve: 2
receptkönyvben: 108
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Petter

Mióta szakács: 2012.08.16.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

zöldséges-sonkás töltött zsemle, besameles-zöldséges töltött zsemle, zöldséges-sajtos töltött zsemlék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

646
zsemle 3 db
zöldségkeverék 15 dkg
bazsalikom 2 tk
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
mozzarella 10 dkg
sonka 3 dkg
vaj 2 ek
finomliszt 2 csapott ek
tej 2.5 dl
1 csipet
bors 0 ízlés szerint