Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges töltött zsemle

Zöldséges töltött zsemle
Zöldséges töltött zsemle
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt némi leveszöldség, meg volt itthon pár zsemle, így hát kanyarintottam belőle valamit, unaloműzésképpen!:)

hozzávalók / 2 adag

  • 3-4 zsemle
  • 2-3 marék (kb. annyi fér a zsemlébe) szezonális zöldségek (vagy fagyasztott)
  • 1 tk bazsalikom
  • csipet só
  • bors ízlés szerint
  • 100 g mozzarella sajt
  • besamel mártás 2,5 dl tejből
  • fél marék (csak az íze végett) füstölt sonka vagy bacon szalonna

Besamel mártáshoz:

  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt (csapott)
  • 2,5 dl tej
  • csipet só, bors, esetleg egy kis bazsalikom
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zsemlék tetejét levágjuk, majd kiszedjük a belsejét.
  2. Megpároljuk a felaprított zöldséget, fűszerezzük.
  3. A puha zöldséghez adjuk a sonkát, és kicsit összepirítjuk.
  4. Besamelhez: az olvasztott vajban elkeverjük a lisztet, majd felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, sűrűsödésig főzzük.
  5. A zöldségeket a sonkával beletöltjük a zsemlébe, majd leöntjük a besamellel.
  6. Mozzarellát rakunk a tetejére, és a sütőben pirulásig sütjük kb 190 fokon.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 041
elküldve: 2
receptkönyvben: 104
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Petter

Mióta szakács: 2012.08.16.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

zöldséges-sonkás töltött zsemle, besameles-zöldséges töltött zsemle, zöldséges-sajtos töltött zsemlék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!