r
Nosalty Logó

Melegszendvicskrém Kaldo konyhájából

Kaldo
Melegszendvicskrém Kaldo konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

515
Kalória
28.9g
Fehérje
33.9g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
175.4g
Víz
375.7g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

krém

sütés

Összesen 515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

krém

sütés

Összesen 2064 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír

krém

sütés

Összesen 176 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    116.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6465.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    3184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    701.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    1141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    940 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1701 micro
  • β-crypt
    550 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 2064 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

krém

  1. 6 darab tojást beletesszük a forrásban lévő vízbe, és 7 percig főzzük. Míg a tojások elkészülnek, előkészítjük/összepakoljuk a többi alapanyagot.
  2. Egy kisebb fej vöröshagymát megpucolunk, és a negyedét felaprítjuk, majd beledobjuk az aprítóba (a maradék hagyma nem kell, eltesszük máskorra). Egy kis gerezd fokhagymát szintén aprítunk, és beledobjuk. Hozzáadjuk a vajkrémet (nem kell túl sok, mert a tojástól úgyis krémes lesz), trappista sajtot, sót, borsot, őrölt fűszerpaprikát, és egyenletesre aprítjuk.
  3. Ha elkészült a tojás, 4 darabot hozzáadunk az aprító tartalmához, hozzáadjuk a párizsi, a paprika és az uborka felét, és szintén felaprítjuk pépesre.
  4. Ha ezzel megvagyunk, a maradék hozzávalókat is hozzáadjuk, de csak pár fordulatot fusson az aprító, hogy maradjanak darabkák benne (én legalábbis szeretem, ha ráharapok pár zöldségre).
  5. Megkenjük az elkészült krémmel a kenyereket, egy kevés reszelt sajtot még szórunk a tetejére ízlés szerint (el is hagyhatjuk, mert a krémben is van sajt), és 200 fokon, alul-felül sütéssel, negyed óra alatt készre sütjük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádom a melegszendvicseket, de nem a szokásos egymásra pakolósra vágytam, és nem is akartam bolti krémet használni, így gondoltam, összedobok a kedvenc alapanyagaimból egy krémet, és így született ez.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...