r
Nosalty Logó

Zöldséges-tejfölös lencsesaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges-tejfölös lencsesaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1753 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3501 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    704 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    3732 micro
  • β-karotin
    10905 micro
  • β-crypt
    464 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 1753 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    263.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4038.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    1859 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2716 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    280 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1408 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    7465 micro
  • β-karotin
    21810 micro
  • β-crypt
    929 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2333 micro
Összesen 3501 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    481 micro
  • β-karotin
    1404 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be a lencsét 12 órára!
  2. Főzzük meg a lencsét a babérlevéllel és a leveskockával, vigyázzunk, hogy ne főjön szét; majd hűtsük ki!
  3. Vágjuk fel apró kockára a sárgarépát, a paprikát, és karikázzuk fel a pórét!
  4. Serpenyőben bő olajban (olíva- és napraforgóolaj keverékében) süssük meg a répás-hagymás-paprikás mixet!
  5. Miután kihűlt, a lencséhez adjuk, de nem az összes olajjal! Csak a zöldséget kanalazzuk hozzá.
  6. A tejfölt keverjük össze a zúzott fokhagymával és a zsályával, kissé sózzuk meg!
  7. Öntsük rá a lencsére, és keverjük össze, majd kész!
  • Receptkönyvben: 309
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 55269
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi ínyencségnek indult, most heti rendszerességgel készítem...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek