Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges sült csirkecomb tál

Zöldséges sült csirkecomb tál
Zöldséges sült csirkecomb tál
65 perc / előkészület: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyed, zöldséges nyári étel, nincs vele sok munka, mégis nagyon finom a végeredmény.
Az eredeti francia recept minden zöldséget a cukkinivel egyidőben a hús köré rendez, de mivel mi inkább ropogósan szeretjük a paprikát és a paradicsomot, én csak a legvégén teszem bele.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Megjegyzés:
A mediterrán változatát is nagyon kedveljük:
ilyenkor a borsos-mustáros pácot provence-i fűszerkeverékre, a gyöngyhagymát pedig olívabogyóra cserélem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajban elkeverjük a villámpácot és a combokra öntjük. Frissentartó fóliával letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Egy nagyobb serpenyőbe öntjük a combokról lecsöpögtetett páclevet, felhevítjük és a húst nagy lángon, oldalanként 3-4 percig pirítjuk.
  3. Közben felkarikázzuk a cukkinit és miután a lángot takarékra állítottuk, a combok közé rendezzük a gyöngyhagymákkal együtt, majd enyhén sózzuk és borsozzuk.
  4. 1,5 dl vizet öntünk a serpenyőbe, lefedjük és 45-50 percig pároljuk (néha picit megmozgatjuk és ha szükséges pótoljuk a vizet).
  5. A paprikát és paradicsomot felszeleteljük, tálalás előtt a kész ételre rendezzük, végül megszórjuk a petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 100
elküldve: 1
receptkönyvben: 339
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cukkinis-gyöngyhagymás csirkecombok, serpenyős csirke cukkinivel és gyöngyhagymával, zöldséges serpenyős csirke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sonja17
sonja / sonja17 Wed, 2011-07-13 21:16

Szia Mignon

Most fedeztem fel a receptjeidet,és azonnal megfogtak.Én Münchenben élek,sajnos itt nincs villámpác.Mivel helyettesitenéd?
KÖSZI

mignon
Mignon / mignon Mon, 2011-11-21 23:17

Kedves Sonja!
Örülök, hogy tetszik a recept, remélem ízleni isi fog! :)
Ami a villámpácot illeti: én már nem használom, sok olyan adalékanyag és ízfokozó (is) van benne, ami nem szimpatikus.
Helyette inkább mértékkel sózom, borsozom és ha lehet friss fűszernövényekkel ízesítem az ételeket.
Szóval semmi gond, készítsd el nélküle, saját fűszerezéssel!
Üdvözöllek, szép estét:
Mignon

Annigine
Anett / Annigine Mon, 2011-11-21 22:33

Ha megpróbálnád újra az ételt itt a borsos-mustáros villámpác összetevői. Szerintem az otthon fellelhető hozzávalókat keverd össze, az is ugyanolyan lesz:
Összetevők: só, fűszerek: fekete- és fehérbors 14%, mustármagliszt 8%, kurkuma, köménymag, koriander, szerecsendió, szefűszeg, szegfűbors, majoranna; szárított zöldségfélék (vöröshagyma, fokhagyma), mustáraromák 8% (szulfittal), cukor, ízfokozó (nátrium-glutamát), maltodextrin, savanyúságot szabályozó anyagok: nátrium-hidrogén-acetát, citromsav; tejcukor, csomósodást gátló anyag (szilícium-dioxid).

416
csirke alsócomb 6 db
cukkini 1 kis db
tv paprika 1 közepes db
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 db
ecetes gyöngyhagyma 20 dkg
olívaolaj 4 ek
csirke fűszersó 4 ek
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint