Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós csirkeszárnyak

Ropogós csirkeszárnyak
Ropogós csirkeszárnyak
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap nem főztem, és délutánra már kezdtem éhes lenni a párommal együtt. Nézegettem Frank Júlia receptjeit és ezt a receptet szúrtam ki magunknak, mert minden hozzávaló itthon adott volt. És abból szeretek gazdálkodni, ami éppen van. Így elkészítettem. Melegen ropogós, ha kihűl, akkor megpuhul a bunda, de úgy is finom.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Vigyázat! A csirkeszárny külső köpenye csak frissen, melegen ropogós!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, majd megsózzuk ízlés szerint.
  2. A tojást habosra felverjük, összekeverjük 1,5 dl vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a nyersen lereszelt burgonyát, a zúzott fokhagymát, és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk.
  3. Jól összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk.
  4. A húsdarabokat kevés lisztben megmártjuk, és a masszába téve háromujjnyi, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
  5. A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük róla. Sült burgonyával vagy bármilyen egyéb körettel tálalhatjuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 885
elküldve: 4
receptkönyvben: 120
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült csirkeszárnyak, ropogós bundájú csirkeszárnyak

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Khádi
Khádi Tue, 2013-07-23 19:50

Elkészítettem, nagyon finom lett, végre nemcsak rántott- sült- és paprikás csirkeszárnyak vannak az étlapomon.

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Tue, 2013-07-23 20:19

Örülök, hogy finom volt és, hogy ezzel a recepttel bővült az étlap! :) Köszönöm a pozitív visszajelzést! Szép estét kívánok!

Miss Sweetly

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Mon, 2013-02-25 13:54

Köszönöm Veronika! Ezzel a palacsinta tésztás bundázással nekünk eléggé laktató is volt.
Szép napot kívánok!
Miss Sweetly

840
csirkeszárny 40 dkg
tojás 1 db
burgonya 1 közepes db
finomliszt 6 evőkanál
fokhagyma 2 gerezd
2 kávéskanál
fekete bors 1 kk
napraforgó olaj 2 dl