r
Nosalty Logó

Zöldséges sült csirkecomb tál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mignon
Zöldséges sült csirkecomb tál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 420 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1261 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    1623 micro
Összesen 420 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1882.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    740.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    426 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    2064 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4869 micro
Összesen 1261 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    181 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajban elkeverjük a villámpácot és a combokra öntjük. Frissentartó fóliával letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Egy nagyobb serpenyőbe öntjük a combokról lecsöpögtetett páclevet, felhevítjük és a húst nagy lángon, oldalanként 3-4 percig pirítjuk.
  3. Közben felkarikázzuk a cukkinit és miután a lángot takarékra állítottuk, a combok közé rendezzük a gyöngyhagymákkal együtt, majd enyhén sózzuk és borsozzuk.
  4. 1,5 dl vizet öntünk a serpenyőbe, lefedjük és 45-50 percig pároljuk (néha picit megmozgatjuk és ha szükséges pótoljuk a vizet).
  5. A paprikát és paradicsomot felszeleteljük, tálalás előtt a kész ételre rendezzük, végül megszórjuk a petrezselyemmel.
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25587
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 17.

Ajánló

Megjegyzés: A mediterrán változatát is nagyon kedveljük: ilyenkor a borsos-mustáros pácot provence-i fűszerkeverékre, a gyöngyhagymát pedig olívabogyóra cserélem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyed, zöldséges nyári étel, nincs vele sok munka, mégis nagyon finom a végeredmény. Az eredeti francia recept minden zöldséget a cukkinivel egyidőben a hús köré rendez, de mivel mi inkább ropogósan szeretjük a paprikát és a paradicsomot, én csak a legvégén teszem bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek