Nosalty Logó

Zöldséges rizottó csirkemellel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dudás Betti
Zöldséges rizottó csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 328 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1314 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 96 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    929 micro
Összesen 328 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3003.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3716 micro
Összesen 1314 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst olajon kissé megpirítjuk, majd felöntjük a húsleveskockával ízesített vízzel, készre pároljuk.
  2. A csirkemellet apró csíkokra vágjuk, majd olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A borsót és gombát külön-külön megpároljuk, sózzuk.
  4. A kész csirkemellhez hozzáöntjük a borsót, gombát, valamint a rizst, és jól összekeverjük.
  5. Vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 228
  • Össznézettség: 80043
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 30.

Ajánló

Reszelt sajttal meg lehet szórni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Dudás Betti 8 recept

Előző napról megmaradt egy kevés csirkemell, és egy olyan ételt akartam összeütni, ami nem is túl húsos, nem is túl bonyolult, gyorsan elkészül. Hát ez sikerült.

Hozzászólások

Borzas

Egyszer?, gyorsan elkészül, és nagyon finom! :) Kicsit variáltam rajta; a gombát együtt pirítottam a csirkehússal, kés?bb a borsóval, és nem külön, plussz egy kis bazsalikomot és majorannát is tettem hozzá. Magamtól eszembe sem jutna megszórni sajttal, de ez tökjó ötlet, óriásit dob rajta! :) Céklával ettük, bevesszük a hétköznapi kedvencek közé :) Köszönet a receptért, a legjobbakat!

Dudás Betti

Örülök, hogy tetszett a recept. Nagyon jól hangzik a Te variációd is, mindenképpen ki fogom próbálni! :-) További jó sütést-f?zést!

bafonisa

Ma ez volt az ebéd nagyon finom volt:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2....

Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek