Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges penne

Zöldséges penne
Zöldséges penne
29 perc / előkészület: 15 perc főzés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olasz chef receptje ez. Érdekessége, hogy a tészta főzése a raguban fejeződik be, így jobban átveszi az ízeket. Tésztarajongóknak kifejezetten ajánlott.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A nyári időszakban legjobb elkészíteni ezt az ételt, amikor sok a friss zöldség a piacokon. Lényegében tetszés szerint variálhatjuk a zöldségek összetételét, kinek ízlése, kedve szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük elő a zöldségeket. A cukkinit vágjuk félbe, majd kanál segítségével távolítsuk el a magjait. Ha kész, vágjuk apró (0,5x05cm) kockákra. A hagymát vágjuk finomra, a gombát darabokra, a friss paradicsomot kockákra (1x1 cm), a fokhagymagerezdeket pedig késlappal lapítsuk ki.
  2. Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket és a chilit. Ezt követően a cukkinit és a gombát, pirítsuk nagy lángon. Ha lepirult a gomba, adjuk hozzá a hagymát, vegyük vissza a lángot közepesre. Ízesítsük sóval és borssal, majd amikor a hagyma üveges, adjuk hozzá a paradicsomkockákat és a hámozott paradicsomot. A hámozott paradicsomot mindössze kezünkkel préseljük bele a serpenyőbe, nem szükséges aprítani. Kis lángon, lassan pároljuk a ragut.
  3. Tegyünk fel a tésztának főzővizet, ha felforrt, sózzuk meg, majd főzzük a tésztát félig készre. A tészta főzőlevéből pótolhatjuk a raguból közben elpárolgó levet. Akkor jó az állaga, ha a serpenyő féléig áll a leve. Ezt folyamatosan ellenőriznünk kell, és pótolni a hiányzó folyadékot.
  4. Ha a tésztánk félkész (penne esetében kb. 8-10 perc főzés után), szűrjük le, de ne öntsük ki az összes főzőlevet. Azonnal adjuk a raguhoz, és összeforgatva kis lángon pároljuk készre. Ha szükséges (mert kevésnek érezzük a levét), pótoljuk apránként a főzőléből. A befejezés előtt 2-3 perccel adjuk hozzá a bébispenótot és aprított petrezselymet. Forgassuk össze, és amikor a tészta megpuhult, vegyük le a lángról.
  5. Tálaljuk azonnal. Adhatunk mellé frissen reszelt parmigiano reggiano sajtot, de sajt nélkül is ízletes tésztaételt készítettünk.
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 22 970
elküldve: 1
receptkönyvben: 170
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Penne rigate alle verdure

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

569
penne 300 g
konzerv paradicsom 400 g
cukkini 1 kis db
csiperkegomba 4 közepes db
spenót 50 g
paradicsom 2 közepes db
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 0.5 dl
fokhagyma 3 gerezd
fehér hagyma 1 közepes db
chilipehely 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint