r
Nosalty Logó

Zöldséges penne

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kornél
Zöldséges penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 567 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1704 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    2132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5375 micro
  • Lut-zea
    3320 micro
Összesen 567 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1975.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    970.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    970 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    976 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    6396 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16126 micro
  • Lut-zea
    9961 micro
Összesen 1704 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1165 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő a zöldségeket. A cukkinit vágjuk félbe, majd kanál segítségével távolítsuk el a magjait. Ha kész, vágjuk apró (0,5x05cm) kockákra. A hagymát vágjuk finomra, a gombát darabokra, a friss paradicsomot kockákra (1x1 cm), a fokhagymagerezdeket pedig késlappal lapítsuk ki.
  2. Serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket és a chilit. Ezt követően a cukkinit és a gombát, pirítsuk nagy lángon. Ha lepirult a gomba, adjuk hozzá a hagymát, vegyük vissza a lángot közepesre. Ízesítsük sóval és borssal, majd amikor a hagyma üveges, adjuk hozzá a paradicsomkockákat és a hámozott paradicsomot. A hámozott paradicsomot mindössze kezünkkel préseljük bele a serpenyőbe, nem szükséges aprítani. Kis lángon, lassan pároljuk a ragut.
  3. Tegyünk fel a tésztának főzővizet, ha felforrt, sózzuk meg, majd főzzük a tésztát félig készre. A tészta főzőlevéből pótolhatjuk a raguból közben elpárolgó levet. Akkor jó az állaga, ha a serpenyő féléig áll a leve. Ezt folyamatosan ellenőriznünk kell, és pótolni a hiányzó folyadékot.
  4. Ha a tésztánk félkész (penne esetében kb. 8-10 perc főzés után), szűrjük le, de ne öntsük ki az összes főzőlevet. Azonnal adjuk a raguhoz, és összeforgatva kis lángon pároljuk készre. Ha szükséges (mert kevésnek érezzük a levét), pótoljuk apránként a főzőléből. A befejezés előtt 2-3 perccel adjuk hozzá a bébispenótot és aprított petrezselymet. Forgassuk össze, és amikor a tészta megpuhult, vegyük le a lángról.
  5. Tálaljuk azonnal. Adhatunk mellé frissen reszelt parmigiano reggiano sajtot, de sajt nélkül is ízletes tésztaételt készítettünk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 42070
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 14.

Ajánló

A nyári időszakban legjobb elkészíteni ezt az ételt, amikor sok a friss zöldség a piacokon. Lényegében tetszés szerint variálhatjuk a zöldségek összetételét, kinek ízlése, kedve szerint.

Receptkategóriák

Zöldséges penne
Kornél 167 recept

Egy olasz chef receptje ez. Érdekessége, hogy a tészta főzése a raguban fejeződik be, így jobban átveszi az ízeket. Tésztarajongóknak kifejezetten ajánlott.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek