Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszi tészta kelbimbóval

Őszi tészta kelbimbóval
Őszi tészta kelbimbóval
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hívogatott a kelbimbó a piacon...

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a kelbimbót megmossuk, a végeit levágjuk, a külső leveleit eltávolítjuk, felezzük vagy negyedeljük, attól függően mekkora példányokkal van dolgunk. Tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk, a vágott felükkel lefelé elrendezzük, majd betoljuk a sütőbe 15 percre, az utolsó 5 percre mellészórjuk a csíkokra vágott sonkát és a durvára darabolt diót.
  3. Közben a tésztát sós vízben al dente-re megfőzzük. Leszűrjük, és belekeverünk egy kanál vajat.
  4. Tálalunk. Három tányéron elosztjuk a tésztát, tetejére szórjuk a diós kelbimbót.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 1 488
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
63 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kelbimbós penne

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

481
penne 25 dkg
kelbimbó 20 dkg
olívaolaj 2 ek
sonka 2 dkg
dió 1 marék
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek