Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes hamis pásztortarhonya

Tejszínes hamis pásztortarhonya
Tejszínes hamis pásztortarhonya
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk általában a tarhonya a bográcsolásnál menő, most viszont már rég volt bográcsolás, gondoltam főzök valami tarhonyásat. Finom lett, hamar elfogyott!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarhonyát megfőzzük.
  2. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. A szalonnát, a sonkát és a paradicsomot apróra vágjuk.
  3. A hagymát olajon megpirítjuk félig, majd sózzuk, és hozzáadjuk a szalonna kockákat.
  4. Összepirítjuk őket, majd hozzáadjuk a sonkát, paradicsomot és kukoricát.
  5. Az egészet összesütjük.
  6. Egy tálba tesszük a tejszínt, a tejfölt, a borsot, a magyaros fűszerkeveréket és sót. Ezt jól kikeverjük, majd a megpirult dolgokra öntjük.
  7. Alapossan összekeverjük, majd rottyanásig főzzük.
  8. Majd legvégül hozzáadjuk a megfőtt tarhonyát, összekeverjük, és kb. 5 percig főzzük. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 290
elküldve: 2
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarhonyás egytálétel, szalonnás tejszínes tarhonya, zöldséges tarhonya tejszínesen

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eszrevetel
eszrevetel Sat, 2013-01-19 18:42

Kedves Mona,

Balga balga eletet valoszinuleg az teszi szinesse ha mindenhol karal egy kicsit. Mar tobb recept hozzaszolasanal eszrevettem a kotekedos megjegyzeseit. Sajnos vannak ilyen keseredett lelkuletu emberek akik ezzel toltik az idejuket, ezaltal legalabb ha negativat is de figyelmet kapnak. Nem szoktam hozzaszolni semmihez, de most kulod egy kis figyelmet Balganak es kivanok neki pozitiv oromot az eletbe...:-)))

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sun, 2013-01-20 21:12

Kedves eszrevetel!)
Koszonom a hozzaszolast! Sajnos igen, vannak olyan emberek akik csak ebben erzik oromuket, az ilyenek sajnalatra meltoak. Pedig az eletnek vannak szep oldalai is,de az ilyenek mint ez ezt nem latjak meg, de maradjanak is a megkeseredett lelkuletu vilagukba ezek!)))))
Kellemes napot es hetet kivanok!

Balga
Balga Wed, 2012-07-11 05:58

Pásztor... hamis.... jaj. Ezeket elhagyva csak tejszínes tarhonya helytállóbb lenne.

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Wed, 2012-07-11 06:25

Kedves Balga!
Nem mindegy milyen nevet adok az ételnek? amugy a pasztor tarhonyaba is kell szalonna, ez annyiban kulonbozik , hogy en meg egy s mast tettetm bele, azert adtam neki ezt a nevet, de szerintem nem azert kell egy etelt megkostolni, mert a neve tetszik vagy nem!
Mellekesen isteni finom volt, es nagyon nagyon hamar elfogyott!

Balga
Balga Wed, 2012-07-11 06:38

De, nekem hót mindegy. Vicces ez a kulináris bűnözés, amit a magyarok elkövetnek ételekkel és a névadással. Ez pl. egy tradicionális magyar alföldi kaja, ezért sértés a te receptedben meghagyni a pásztor szót.

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Wed, 2012-07-11 19:57

En szerintem meg nem, ott van elotte az hogy hamis! De nem fogok errol vitatkozni,minek. Ez a neve es kesz, ha valakinek nem tetszik,nem kell olvasnia. Ennyi a velemenyem! Es bocsi,nem kerek tobb hozzaszolast! Elore is koszi!

Balga
Balga Wed, 2012-07-11 20:05

Igen, ez a hamis meg mégnagyobb ostobaság, utánzatot jelentene, nem valamit, aminek alig van köze a tárgyhoz. Te egy hamis elefánt vagy, mert van négy végtagod, alig van köztetek különbség.
Tudom, hogy nem kell olvasnom, ha nem tetszik, de hogy tudjam, hogy nem tetszik valami, arra csukott szemmel nem jövök rá. Hsz-t meg kaptál ismét, nem kell azt kérni ;)

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Wed, 2012-07-11 20:42

Ne haragudj, de irogass masnak, engem ilyen ostobasagok nem erdekelnek,amit ide irsz! Meg a nevedbol is latszik a szegenysegi bizid!
Szeva, kopogtass masnal, ne nalam!

Balga
Balga Wed, 2012-07-11 21:08

Jólvan' aranyom :) Azt hiszem, majd én eldöntöm, hogy hova írok. Azt látsz, amit akarsz!

Sancho
Sancho Sat, 2012-05-19 20:09

Jó, jó, de akkor is egy kevés zsírt inkább. A zsírmentes "bóti" bacont, meg egye meg a kutya...

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sat, 2012-05-19 20:12

Kedves Sancho!
Ez igazi hazi szalonna volt (parom nagybatyjaektol szoktunk kapni kolbaszt meg hazi finomsagokat!), sajnos zsirom nem volt itthon, ezert maradt az olaj!))))))))

Sancho
Sancho Sat, 2012-05-19 20:16

Akkor megbocsátom. :D Érdemes néha a hentest felkeresni, s zsírnakvaló nyers szalonnát kérni tőle, biztosan akad, megéri babrálni vele, lesz friss zsír is, meg töpörtyű, amit lilahagymával jóízűen lehet béfelé enni.

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sat, 2012-05-19 20:25

Kedves Sancho!
Megfogadom a tanacsod!)))))))Jo kis hazi zsiros kenyer, lilahagymaval, retekkel es paradicsommal, nincs is annal finomabb!))))))))))))

Sancho
Sancho Sat, 2012-05-19 20:32

Elmondom, hogyan nem lehet elrontani: 5 kg zsírnakvaló kemény oldalszalonna (nem hájas-fodros). 2,5 cm kockákra vágva, megfelelő edénybe téve, alája fél liter vízzel, kis lángon, hadd rotyogjon. Kavargatni persze kell, mert szeret belekapaszkodni az edénybe. Mikor szép sárga, szűrővel leszeded a tepertőt - én ki is szoktam nyomogatni egy fakanál hátával - majd a zsírt hagyod hűlni 1 órát, oszt óvatosan átszűröd üvegbe, vagy műanyagvederkébe. A tepertőt, meglocsolod féldeci tejjel, rázogatod, hogy szívja fel, majd megsózod, jódmentes sóval. Ha jól csinálod, 3,5-4 liter finom zsírra számíthatsz, na, meg friss tepertyűre. Abból, meg lehet tepertyűs pogácsát is készíteni.

Enda
Enda Sat, 2012-05-19 13:12

Kedves kicsivik, hol látsz te a hozzávalókban bacont? És nekem se jön be az olaj+szalonna.....Én megpirítanám a szalonnakockákat, kiszedném, majd abba a hagyma...és a többi:)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2012-05-20 10:36

Hogy hol? A ragu tetején néhol kikandikáló húsos-zsíros csíkokat véltem baconnek, de legalábbis húsos császárszalonnának.

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sat, 2012-05-19 20:10

Kedves Enda!
Mint az elozoekben irtam, minimalis olajat hasznaltam, mert annyi kellett ala, hogy eleg legyen a tobbi dolog sutesehez is! Ki kell probalni az etelt, nagyon finom lett , a parom alig birta abba hagyni az evest, csak akkor hagyta abba, mikor mar elfogyott! Az amolyan mindent bele, amit talalunk! Pont ezert finom!)))))))
Kellemes napot:Moni

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2012-05-19 11:07

A bacon alá kell némi zsiradék, amikor pirítjuk, különben hamar odakap. Én így tapasztaltam legalábbis.

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sat, 2012-05-19 20:08

Kedves kivicsik!
Nem bacon volt benne, hanem rendes szalonna, de mivel tobb dolog lett egyszerre sutve, ezert tettem ala olajat minimalissan!
Kellemes napot:Moni

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2012-05-20 10:32

Szia Mona! Igazából Sancho kötekedős megjegyzésére reagáltam, csak nem kattintottam előtte a válasz gombra, és így tényleg olyan, mintha elsősorban neked címeztem volna a megjegyzést. Ezerszer megfogadtam már, hogy nem szólok vissza a "kötekedőknek" és "kételkedőknek", de egyszer-egyszer felmegy a pumpa és akkor nem tudom visszafogni magam, sajnos.
Üdv,
Viki

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sun, 2012-05-20 13:05

Szia!
Semmi gond, volt egyszer egy eleg durvaban dolgom, odaig fajult, hogy a nosalty-csapatnak szolnom kellett mar!))))))))))))))))))))))))
Kellemes napot:Moni

Sancho
Sancho Sat, 2012-05-19 09:49

Olajos hagyma szalonnával? Az mi? A többi összejön, de ez nem ehető. Szalonnához nem kell se zsír, se olaj.

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sat, 2012-05-19 20:07

Az az aolaj, az olyan szinten minimalis, hogy epp csak ki lett kenve a serpenyo alja. Mas is lett sutve, sokfele dolog egyben, az a lenyege ennek az etelnek. ki kell probalni, nagyon finom.
Kellemes napot:Moni

1312
tarhonya 40 dkg
vöröshagyma 2 db
füstölt szalonna 25 dkg
sonka 25 dkg
paradicsom 2 db
csemegekukorica 400 g
főzőtejszín 2 dl
tejföl 450 g
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék 0 ízlés szerint