r
Nosalty Logó

Tejszínes hamis pásztortarhonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Tejszínes hamis pásztortarhonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1319 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5278 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 226 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1686.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 1319 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.5 g

Zsír

  • Összesen
    330.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6747.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    1955 mg
  • Nátrium
    3175 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1224.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1213 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    742 micro
  • α-karotin
    266 micro
  • β-karotin
    1244 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2919 micro
Összesen 5278 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 226 Kcal

Elkészítés

  1. A tarhonyát megfőzzük.
  2. A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. A szalonnát, a sonkát és a paradicsomot apróra vágjuk.
  3. A hagymát olajon megpirítjuk félig, majd sózzuk, és hozzáadjuk a szalonna kockákat.
  4. Összepirítjuk őket, majd hozzáadjuk a sonkát, paradicsomot és kukoricát.
  5. Az egészet összesütjük.
  6. Egy tálba tesszük a tejszínt, a tejfölt, a borsot, a magyaros fűszerkeveréket és sót. Ezt jól kikeverjük, majd a megpirult dolgokra öntjük.
  7. Alapossan összekeverjük, majd rottyanásig főzzük.
  8. Majd legvégül hozzáadjuk a megfőtt tarhonyát, összekeverjük, és kb. 5 percig főzzük. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7651
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Nálunk általában a tarhonya a bográcsolásnál menő, most viszont már rég volt bográcsolás, gondoltam főzök valami tarhonyásat. Finom lett, hamar elfogyott!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.