r
Nosalty Logó

Zöldséges húsalap babáknak

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldséges húsalap babáknak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 368 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1473 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 87 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    320 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4425 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 368 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4785.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2285 mg
  • Nátrium
    1558 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1280.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1874 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17699 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 1473 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    441 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a zöldségeket, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Olívaolajon elkezdjük párolni a hagymát, majd a fokhagymát, néhány perc múlva pedig hozzátesszük a répát és a zellert.
  3. Néhány perc után rátesszük a darált húst, és fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, és lefedjük. Várjuk meg, amíg kiereszti a hús a levét, majd újra zsírjára sül.
  4. Felöntjük vízzel (esetleg húslevessel, ha van otthon), annyival, hogy puhára főjön benne a hús, és újra lefedjük.
  5. Amikor már puha a hús, levesszük a fedőt, és elfőzzük a felesleges vizet.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4067
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 24.

Ajánló

Készíthető hozzá tetszés szerint karfiol, zöldbab vagy bármi, amit rakott formában lehet készíteni. Illetve az én lánykám nagy kedvence a bolognai spagetti, így akár a kiolvasztott alaphoz paradicsomot és oregánót is lehet tenni, majd tésztával tálalni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az én másfél éves kislánykám nem egyszerű evő - művészkednem kell a konyhában, hogy egyen elég zöldséget és gabonaféléket. Szerencsémre a húst nagyon szereti, így bele kell csempésznem a finom hús alapokba annyi zöldséget, amennyit csak tudok. Főtt rizzsel és tejföllel rakott formában, így bármilyen zöldséget megeszik. :) Ekkora adagot 3 porcióban lefagyasztok, így időt is spórolok, mert csak rizst és valamilyen zöldséget kell párolni hozzá, aztán sütőbe tenni.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!