r
Nosalty Logó

Zöldséges cukkinik paradicsomszószban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges cukkinik paradicsomszószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Töltelékhez

Cukkini csónakokhoz

Paradicsomszószhoz

Összesen 394 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Töltelékhez

Cukkini csónakokhoz

Paradicsomszószhoz

Összesen 1577 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Töltelékhez

Cukkini csónakokhoz

Paradicsomszószhoz

Összesen 71 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2226.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    700 micro
  • β-karotin
    2422 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    19427 micro
  • Lut-zea
    4717 micro
Összesen 394 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8907.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    951 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    537 mg
  • Foszfor
    1567 mg
  • Nátrium
    5764 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1774.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    2799 micro
  • β-karotin
    9687 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    77709 micro
  • Lut-zea
    18868 micro
Összesen 1577 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3518 micro
  • Lut-zea
    854 micro
Összesen 71 Kcal

Hozzávalók

Töltelékhez

Cukkini csónakokhoz

Paradicsomszószhoz

Elkészítés

Töltelékhez

  1. A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot, a cukkinit (héjastól) és a sárgarépát felkockázzuk. A sajtot lereszeljük.
  2. A hagymát az olajon a sóval megpároljuk. Hozzáadjuk a répát és a paradicsomot, kevés vizet (kb. 1dl), és fedő alatt, kis lángon félpuhára főzzük. Borssal, pizza fűszerkeverékkel ízesítjük. Majd belekeverjük a cukkinit és a barnarizst. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, és készre főzzük (az összes levét elfőtte és a rizs megpuhult).
  3. Közben előkészítjük a cukkini csónakokat. Ehhez a cukkiniket félbe, majd még félbe vágjuk. A közepüket kivágjuk, kikaparjuk, és olajjal kikent tepsibe tesszük. Megszórjuk őket sóval, borssal, és 180 C-fokra előmelegített sütőben 20 percig elősütjük. A sajtot lereszeljük.
  4. A cukkiniken elosztjuk a rizses tölteléket. Mindegyiket megszórjuk reszelt sajttal. A paradicsomszósszal körbelocsoljuk. Visszatoljuk a sütőbe, és 30 perc alatt készre sütjük. Az első 20 percben alufóliát teszünk rá, hogy a sajt ne piruljon meg túlságosan.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x10
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2450
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 20.

Ajánló

Aki szereti, felkockázott sonkát is keverhet a töltelékhez. Azzal is nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a receptnek nincs különösebb története... Egyszerűen csak ki akartam próbálni valamit újat, az eddigiektől kicsit eltérőt, hogy változtassak a meglévő repertoáron...:) Szerencsére a végeredmény a férjemnek is nagyon ízlik. Azóta már többször is csináltam ilyet.

Hozzávalók

Töltelékhez

Cukkini csónakokhoz

Paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek