r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkeragu Norbi06 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Norbi06
Zöldséges csirkeragu Norbi06 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 645 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1287 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1859.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1259 micro
  • β-karotin
    3298 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    1397 micro
Összesen 645 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    72 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3718.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    2381 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    752 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2518 micro
  • β-karotin
    6595 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4603 micro
  • Lut-zea
    2795 micro
Összesen 1287 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    277 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, kifilézzük (a csontok jók alapléhez). A bőrüket leszedjük.
  2. Tapadásmentes serpenyőben kisütjük a bőröket mindkét oldalon, amíg ropogósak nem lesznek, majd félretesszük.
  3. A csirkebőrből kisült zsíron pirítjuk le az előzőlegesen kockákra vágott, sózott, borsozott, lisztbe forgatott csirkecombot, majd félretesszük.
  4. A maradék zsiradékon (ha nem maradt, egy kevés vajat adjunk hozzá) lepirítjuk az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát. Amikor már üveges és kissé pirult, csinálunk egy kis helyet a serpenyő közepén, ahol megpirítjuk kicsit a paradicsompürét és mustárt is.
  5. Ezután felönthetjük alaplével (jobb esetben húslevessel, rossz esetben leveskockás forró vízzel), és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Beledobjuk a vékonyra karikázott répát és a brokkolirózsákat. Félidőben a félretett csirkét is.
  6. Ízléstől függően 8-15 percig pároljuk az elegyet. Én úgy szeretem, ha a zöldségek még kicsit ressek. Ha nem forrt be sűrűre a szószunk, kevés liszttel rásegíthetünk, csak figyeljünk rá, hogy csomómentes maradjon a mártás.
  7. Szerintem párolt rizzsel fincsi, a tetejére tálaláskor rámorzsolom a ropogós csirkebőrt.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 7721
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldséges csirkeragu Norbi06 konyhájából
Norbi06 121 recept

Ha unjuk a csirkemellet :)

Hozzászólások

sivatag

Valami nem stimmel a recepttel......Szerintem el?b a csirkehúst kell beletenni, kés?bb a zöldségeket kevés ideig f?zve, mert így marad ress. (Ha a recept szerint el?bb a zöldségeket tesszük bele, utána a húst, biztos, hogy a zöldségek nem lesznek ropogósak, vagy a kés?bb hozzátett hús marad nyers.)

Norbi06

Szia! Ezért szerepel a 3-as pont a 4-es el?tt :) Üdv!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?