r
Nosalty Logó

Csirkecomb zöldségágyon cserépedényben sütve

Barbi84
Csirkecomb zöldségágyon cserépedényben sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

739
Kalória
41g
Fehérje
39.3g
Szénhidrát
46.6g
Zsír
429.3g
Víz
208.3g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2954 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    429.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    964 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3732 micro
  • β-karotin
    9125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1584 micro
Összesen 739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    186.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4453.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    1437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1717.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3857 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    398 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    14930 micro
  • β-karotin
    36501 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    6338 micro
Összesen 2954 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    514 micro
  • β-karotin
    1258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A répát és a krumplit csíkokra vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük. Vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk. Cserépedénybe helyezzük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük kb. 1 dl alaplével.
  2. A húsokat tepsibe helyezzük, hagymát vágunk alá, felöntjük kevés olajjal. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 30 percig sütjük külön fólia alatt.
  3. Fél óra letelte után a husink is elősült, a krumplink is picit megpuhult. Kedvünk szerint a krumpli mellé helyezzük a további zöldségeket. A tetejére rakjuk a húst, és készre sütjük.
  4. Mielőtt kivesszük a sütőből, megszórhatjuk kevés reszelt sajttal. A levéből pedig lehet készíteni mártást. (Fazékba öntjük, ízesítjük borssal és sóval, felöntjük 1 dl vörösborral. Ételkeményítővel szoktam sűríteni)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A húst kb 30 percig külön tepsibe elősütőm. Addig hagyom a krumplit is párolódni. Ha olyan sütőnk van, amiben több sütőfelületet lehet használni, akkor nincs időveszteségünk se.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek