r
Nosalty Logó

Húsos rácos burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Húsos rácos burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 803 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 132 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2585.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    1878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 803 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10341.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    7511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1325 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 3209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük, és megpucoljuk.
  2. Megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megpároljuk, meghintjük pirospaprikával. Rátesszük a darált húst, sózzuk-borsozzuk, és megfőzzük.
  3. Megtisztított burgonyát felkarikázzuk.
  4. Kiolajozott tepsi aljára teszünk egy sor burgonyát, lecsó felével meglocsoljuk, majd a darált húst egyenletesen elosztjuk. Húsra szintén lecsót teszünk, és vékony szelet szalonnával befedjük.
  5. Burgonya szeletekkel betakarjuk, tejföllel meglocsoljuk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10495
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsos rácos burgonya
Salamon Csilla 1175 recept

Nagyon finom, laktató egytálétel.:)

Hozzászólások

Beáta

Ma kipróbáltam. Finom lett. Kellett már egy kis újítás., nem mindig a hagyományos. Köszönöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!