r
Nosalty Logó

Húsos rácos burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Húsos rácos burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 803 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2585.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    1878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 803 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10341.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    7511 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1325 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 3209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Burgonyát héjában megfőzzük, majd leszűrjük, és megpucoljuk.
  2. Megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megpároljuk, meghintjük pirospaprikával. Rátesszük a darált húst, sózzuk-borsozzuk, és megfőzzük.
  3. Megtisztított burgonyát felkarikázzuk.
  4. Kiolajozott tepsi aljára teszünk egy sor burgonyát, lecsó felével meglocsoljuk, majd a darált húst egyenletesen elosztjuk. Húsra szintén lecsót teszünk, és vékony szelet szalonnával befedjük.
  5. Burgonya szeletekkel betakarjuk, tejföllel meglocsoljuk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 11951
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsos rácos burgonya
Salamon Csilla 1203 recept

Nagyon finom, laktató egytálétel.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...