r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres töltött karalábé

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Zöldfűszeres töltött karalábé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 683 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2726 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 683 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4950 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    2433 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    496 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2726 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst befűszerezzük (ami lehet egyébként sertés, marha vagy akár a kettő vegyesen is, akkor): só, bors, hagyma és bárány esetén citromfű vagy menta. Összekeverjük a rizzsel, és félretesszük.
  2. A karalábék alját levágjuk, hogy megálljon a deszkán. A tetejét szintén lekanyarítjuk, majd késsel mélyedést vágunk bele. Ezután kiskanálra váltunk, és kikaparjuk a zöldséget úgy, hogy az alja és az oldala is fél centi vastag maradjon.
  3. A rizzsel elkevert húst a karalábékba töltjük, a kivájt zöldséget pedig felaprítjuk.
  4. A hagymát apróra vágjuk, egy magasabb falú serpenyőben vagy edényben kevés olajat hevítünk, majd rádobjuk. 5-6 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított karalábét, és 2-3 percig együtt főzzük.
  5. A megtöltött karalábékat beletesszük, és felöntjük annyi alaplével (vagy vízzel), ami félig ellepi őket. Fedő teszünk rá, és 20-25 perc alatt puhára főzzük.
  6. Közben a zöldfűszereket felaprítjuk, összekeverjük a tejföllel, és összeturmixoljuk.
  7. Ha a karalábé megpuhult és a hús megfőtt, akkor kivesszük a karalábékat, és összeturmixoljuk a karalábét a főzővízzel. Folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a zöldfűszeres tejfölt, visszatesszük a karalábékat, és beleszórjuk a megtisztított egreseket. 5-6 perc alatt összemelegítjük (de ne forraljuk, mert kicsapódik), és ha az egres is kicsit megpuhult, de még nem főtt szét, akkor már tálalhatjuk is!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 396
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 36088
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ideje nagy kedvenc nálam így kora nyáron a töltött karalábé, amin most csavartam kettőt: zöldfűszeres tejföllel, egressel és bárányhússal készítettem, eszméletlen jó lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek