Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült polenta

Sült polenta
Sült polenta
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A régóta ismert és nem sokra tartott puliszka mostanában reneszánszát éli. A jóval elegánsabb hangzású polenta név felvételével, némi reszelt sajt hozzáadásával az ínséges idők szükségeledeléből a legelegánsabb fogások körete lett. Húsételekhez vagy magában fogyasztva egyaránt kiváló.

A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat, a kakukkfüvet és a sót mély fazékban felforraljuk, hosszú kanállal belekeverjük a kukoricadarát, majd egy irányba keverve összedolgozzuk, 20 percen át főzzük kis lángon, folyamatos keverés mellett (vigyázni kell, hogy ne köpködjön, mert olyan, mint a forró aszfalt, jól meg is égette az egyik ujjam egy ilyen kis vulkánkitörés).
  2. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és a parmezánt. Egy nagy, de lapos edénybe öntjük a masszát, és legalább egy órán át hagyjuk hűlni, szilárdulni.
  3. Ezután háromszögeket vágunk belőle, lisztbe forgatjuk, és nagyon forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 74 742
elküldve: 5
receptkönyvben: 377
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puliszka, sajtos polenta, parmezános polenta, sajtos puliszka, sült puliszka

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koncsek Noémi
talismantra / Koncsek Noémi Wed, 2014-10-29 18:21

Szia! Én is kérdezném, mert az kimaradt az elkészítés leírásánál, hogy mikor adod hozzá a hozzávalóknál említett tejet, vizet??

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-05-17 12:50

Kedves Ágnes, a polenta az olaszok kukoricakásája. A puliszka pedig erdélyi elnevezése. De ha egyszerűen kukoricakásának nevezzük, nem fog senki megsértődni. :-) Főleg a kukoricadara nem! :-) Zsuzsa

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Sat, 2011-08-20 07:06

szia!!én nagymamámtól tanultam, aki meg zalai volt,ott kukorica gánicának hívták.és sült hagymás zsírba szaggaták akár a krumplisat.Ez a kakukkfüves is nagyon jó lehet.Tegnap én épp bazsalikomosan,bryndzásan készítettem és sült hagymás olajba forgattam bele..Kösz az ötletet!!!Szeretem nagyon a kakukkfü illatát is:))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-30 11:18

Szia!

Nem bántás képpen mondom, de a polenta az nem magyar étel, azaz puliszka.
Miért kell angolul írni?

Gaby
Gaby Mon, 2010-02-15 14:38

Na jó, de hova (és mikor) teszem a tejet és a vízet?

428
tej 6 dl
víz 6 dl
olívaolaj 2 ek
kakukkfű 1 tk
1 tk
kukoricadara 250 g
vaj 30 g
parmezán sajt 30 g