Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves daragaluskával

Zöldborsóleves daragaluskával
Zöldborsóleves daragaluskával
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, gyorsan elkészíthető leves. Talán a grízgaluska az egyetlen különlegessége, ami a jobb kondíciók érdekében tönkölybúzadarából készült.

hozzávalók / 4 adag

leves

grízgaluska

ajánlat

Ízlés szerint más levesbetéttel (tésztával, pirított szalonnával) is tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a grízgaluskát készítjük elő. Ehhez a tojásokat a sóval felverjük, majd hozzákeverjük a darát. Hűtőbe tesszük, kb. egy óráig pihentetjük.
  2. A zöldségeket megpucoljuk. A hagymát kockákra, a répát és a fehérrépát karikákra vágjuk.
  3. A hagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a borsót és a zöldségeket. Felöntjük vízzel (vagy alaplével), ízesítjük sóval, borssal, és miután felforrt, lassú tűzön 40 percig pároljuk.
  4. A galuskához vizet forralunk, kb. 1 evőkanál sót teszünk bele, majd evőkanállal beleszaggatjuk a galuskát. A tüzet lejjebb véve, kb. 20 percig főzzük, majd leszűrjük, és a kész leveshez tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 123
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

daragaluska-leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

282
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
zöldborsó 40 dkg
sárgarépa 15 dkg
fehérrépa 2 közepes db
víz 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
2 csipet
búzadara 100 g