Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsókrémleves parmezán ropogóssal

Zöldborsókrémleves parmezán ropogóssal
Zöldborsókrémleves parmezán ropogóssal
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét színt viszünk a hétvégébe. Ezúttal a zöldet. Üde zöldet. A tavasz színét, amikor éledni kezd a természet. Ez a leves kiváló főétkezéshez, de én este, olvasás közben is nagyon szeretem. Kellemes illat, kiváló íz, emlékek sokasága.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felmelegítjük, és az apróra vágott hagymát megpároljuk benne. Majd hozzáadjuk a fokhagymát, borsót és bazsalikomot, s néhány perc alatt összepároljuk.
  2. Felöntjük az alaplével, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, hozzáadunk 1 késhegynyi szerecsendiót, és kb. 10 percig főzzük.
  3. Ez idő alatt elkészítjük a ropogóst. Egy kevés olajat megmelegítünk, a reszelt parmezánt összekeverjük az 1 késhegynyi őrölt szerecsendióval (vagy lehet többel is ), s tetszőleges formájú, kb. fél cm magas halmokat rakunk az olajba. Megvárjuk, amíg a parmezán kicsit összeolvad, majd óvatosan egy lapáttal kihúzzuk az olajból, és hagyjuk kihűlni.
  4. Mire elkészülünk a ropogóssal, kb. a levest is lehet folytatni. Kézi botmixerrel összeturmixoljuk, és apró lyukú szitán átpaszírozzuk.
  5. Visszatesszük kis tűzre, s hozzáadjuk a tejszínt. Épp, hogy elkezdjen forrni a leves, megkóstoljuk, ha kell még bele valami, teszünk bele, majd elzárjuk alatta a tüzet, és parmezán ropogóssal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 107
elküldve: 2
receptkönyvben: 160
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.07.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mediterrán hangulatú zöldborsókrémleves, bazsalikomos zöldborsókrémleves, parmezánsajtos borsókrémleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

júliusi6
júliusi6 Tue, 2018-07-03 19:38

Lehet hogy elkerulte a figyelmemet de nem latom hova kell bele a citromle? Nem hiszem hogy a borsolevesbe?

Stee
Stee Sat, 2014-11-08 10:24

Nagyon finom leves, az egész családnak nagyon ízlett. A sajtropogós helyett pirított mandulával, főzőtejszín helyett pedig mandulatejszínnel és egy kanál liszttel készítettem. Köszi a receptet!

621
zöldborsó 40 dkg
bazsalikom 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
vaj 2 ek
citromlé 1.5 ek
szerecsendió 2 késhegynyi
alaplé 7 dl
főzőtejszín 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál
parmezán sajt 10 dkg