r
Nosalty Logó

Zöldborsókrémleves parmezán ropogóssal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldborsókrémleves parmezán ropogóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 621 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1243 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    1767 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5126 micro
Összesen 621 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6597.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1491 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    3534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    2129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10253 micro
Összesen 1243 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felmelegítjük, és az apróra vágott hagymát megpároljuk benne. Majd hozzáadjuk a fokhagymát, borsót és bazsalikomot, s néhány perc alatt összepároljuk.
  2. Felöntjük az alaplével, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, hozzáadunk 1 késhegynyi szerecsendiót, és kb. 10 percig főzzük.
  3. Ez idő alatt elkészítjük a ropogóst. Egy kevés olajat megmelegítünk, a reszelt parmezánt összekeverjük az 1 késhegynyi őrölt szerecsendióval (vagy lehet többel is ), s tetszőleges formájú, kb. fél cm magas halmokat rakunk az olajba. Megvárjuk, amíg a parmezán kicsit összeolvad, majd óvatosan egy lapáttal kihúzzuk az olajból, és hagyjuk kihűlni.
  4. Mire elkészülünk a ropogóssal, kb. a levest is lehet folytatni. Kézi botmixerrel összeturmixoljuk, és apró lyukú szitán átpaszírozzuk.
  5. Visszatesszük kis tűzre, s hozzáadjuk a tejszínt. Épp, hogy elkezdjen forrni a leves, megkóstoljuk, ha kell még bele valami, teszünk bele, majd elzárjuk alatta a tüzet, és parmezán ropogóssal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10062
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Receptkategóriák

Ismét színt viszünk a hétvégébe. Ezúttal a zöldet. Üde zöldet. A tavasz színét, amikor éledni kezd a természet. Ez a leves kiváló főétkezéshez, de én este, olvasás közben is nagyon szeretem. Kellemes illat, kiváló íz, emlékek sokasága.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Nagyon finom leves, az egész családnak nagyon ízlett. A sajtropogós helyett pirított mandulával, f?z?tejszín helyett pedig mandulatejszínnel és egy kanál liszttel készítettem. Köszi a receptet!

júliusi6

Lehet hogy elkerulte a figyelmemet de nem latom hova kell bele a citromle? Nem hiszem hogy a borsolevesbe?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek