Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsófőzelék Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Zöldborsófőzelék Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Zöldborsófőzelék Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a zsenge zöldborsót!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy evőkanál olajon a borsót dinszteljük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi főzeléket szeretnénk főzni (vigyázat, nem leves).
  2. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, cukorral ízlés szerint.
  3. Puhára főzzük a borsót, közben elkészítjük a rántást a maradék 2 ek olajon, 2 ek liszttel.
  4. A tűzről félrehúzva ebbe tesszük a pirospaprikát, majd tejjel öntjük fel.
  5. Végül a forrásban levő borsóhoz adjuk a rántást, és állandó keverés mellett pár perc alatt besűrítjük vele. Friss, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Én jelenleg grillkolbásszal tálaltam.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 785
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Zöldborsófőzelék grillkolbásszal, borsófőzelék, zöldborsófőzelék rántással

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Sat, 2017-04-01 18:01

Köszi, köszi, köszi. Én ugyanígy. Végre nem egy hófehér borsófőzelék.
Sajnos, én nem bírom a hófehér leveseket és főzelékeket, -túúúúdom, ez egyéni agybaj...

325
zöldborsó 1 kg
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 3 ek
tej 2 dl
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
cukor 1 csapott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
víz 5 dl