Nosalty Logó

Mentás zöldborsófőzelék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Mentás zöldborsófőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 621 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4131 micro
Összesen 207 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2796.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    1641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12392 micro
Összesen 621 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1945 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót lábasba téve felengedjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot is, és így főzzük kb. 10 percig fedő alatt.
  2. A mentát felaprítjuk, a puha zöldborsóra dobjuk.
  3. A tejszínt 1 kanál liszttel habverővel elkeverjük, ezzel sűrítjük be a főzeléket. Ha felforrt, már el is készült.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 9798
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Akkora cserép szép friss mentát vettem, és késztetést éreztem azonnal mindenbe azt tenni.

Hozzászólások

ZilkaZil

Én is szeretem így, és a sztorid is eléggé ismer?s volt :))

Évi néni

Ez tényleg így volt, volt még mentás macaront is készítettem mentás mascarpone krémmel. És a bárányos húsgombócot is természetesen mentaszósszal tálaltam.

ZilkaZil

Jó is néha bezsongani, bár volt, amikor már lel?ttek, hogy elég volt a zsályából! :))

Törölt felhasználó

A menta nagyon pikáns benne, de nem igazán s?r?södött be a f?zelék sajnos! A fél kiló borsó fejtve értend??

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek