Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsófőzelék zabpehellyel sűrítve

Zöldborsófőzelék zabpehellyel sűrítve
Zöldborsófőzelék zabpehellyel sűrítve
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában az édes-fehér verziót készítem, most kedvet kaptam a paprikás kipróbálásához. Több helyen olvastam, ha még egészségesebben szeretnénk főzeléket csinálni, liszt helyett érdemes mással sűríteni. Nálam a zabpehely lett a befutó.:)

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Tükörtojással, barna kenyérrel 15 perc alatt tényleg elkészül, villámgyors ebéd rohanós napokon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót az olajon egy pici vízzel majdnem teljesen puhára pároljuk, sózzuk, megszórjuk majoránnával ízlés szerint.
  2. Rászórunk 1-2 ek zabpelyhet, meghintjük a pirospaprikával, majd felöntjük annyi tejjel, amilyen sűrűre szeretnénk.
  3. Addig melegítjük még, amíg besűrűsödik. Ha úgy gondoljuk, tehetünk még zabpelyhet bele.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 847
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mandula

Mióta szakács: 2013.05.28.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zabpelyhes zöldborsófőzelék, pirospaprikás borsófőzelék, borsófőzelék zabpehellyel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

408
zöldborsó 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
zabpehely 1.5 ek
fűszerpaprika 1 kk
tej 1.25 dl