Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsófőzelék Kriszta konyhájából

Zöldborsófőzelék Kriszta konyhájából
Zöldborsófőzelék Kriszta konyhájából
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez sem a bonyolult ételek közé tartozik. Főleg tavasszal szeretjük friss, zsenge borsóból, így télen be kell hogy érjük a fagyasztott verzióval. Ideális hétköznapra, amikor amúgy sincs sok időnk és/vagy kedvünk a fazék fölött ácsorogni. Ehetjük pörkölttel, virslivel, fasírttal, tükörtojással vagy amivel csak szeretnénk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsó alá kevés vizet öntünk, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Amikor megpuhultak a kis borsószemek, megszórjuk liszttel, alaposan elkeverjük, és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Azért nem írtam meg a tej mennyiségét, mert ez ízlés függő, ki mennyire szereti sűrűn/hígan a főzeléket.
  3. Felforraljuk, megszórjuk vágott petrezselyemmel, és máris fogyaszthatjuk. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 39 168
elküldve: 1
receptkönyvben: 119
elkészítve: 21/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldborsófőzelék egyszerűen, zöldborsófőzelék petrezselyemmel, borsófőzelék

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gingerbread
Gingerbread Mon, 2018-04-30 15:15

Gyors, egyszerű, és finom. Tegnap kellett rájönnöm, hogy eddig túlbonyolítottam a borsófőzeléket. Köszi a receptet! :)

21Vick79
21Vick79 Tue, 2018-03-06 17:20

Most keszitettem el es nagyon fini lett. Kevesebb cukrot tettem hozza, de legkozelebb teljesen el fogom hagyni, mert nagyon finom edes volt a fagyasztott borsóm. Külön orultem, hogy zsiradekmentes ez a valtozat. Es ez valoban akkora adag, amit irtal, 2 bő tanyerral lett belole. Sult virslivel tálaltam. Koszi szepen!

Mynea
Mynea Tue, 2015-11-03 11:33

Most készítettem el és nagyon finom lett! Bár én tettem bele egy mokkás kanálnyi Vegetát már csak az ízfokozó miatt. :D De tényleg egyszerű és nagyszerű recept!

Duró Enikő
Duró Enikő Mon, 2014-12-01 20:19

Épp most készítettem el az eddigi legfinomabb borsófőzelékemet ez alapján a recept alapján! :) Én kb. 1dl tejet tettem hozzá és kicsivel kevesebb vizet. Köszönöm! :)

baladr
baladr Tue, 2013-11-19 18:15

Ne haragudj, de ez a recept nem tudom kinek szól. Aki tudja a mennyiséget nem keres rá, aki nem, az meg értetlenül néz, h ez mi? Igen.. valami ilyesmi a borsófőzelék, de nem értem az ilyen leírásokat. Ez nem recept.

Mortisha
Mortisha Tue, 2013-10-15 13:53

Méltatlanul nem dicsérte még senki ezt a receptet, úgyhogy én most megteszem: ISTENI! :)

324
zöldborsó 50 dkg
tej 2 dl
víz 1 dl
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint