r
Nosalty Logó

Zöldborsófőzelék tükörtojással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-412734
Zöldborsófőzelék tükörtojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a zöldborsófőzelékhez

Hozzávalók a tükörtojáshoz

Összesen 325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a zöldborsófőzelékhez

Hozzávalók a tükörtojáshoz

Összesen 1952 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Hozzávalók a zöldborsófőzelékhez

Hozzávalók a tükörtojáshoz

Összesen 74 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    748 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4373 micro
Összesen 325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7873.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    5161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    2164 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    1142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    4490 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26239 micro
Összesen 1952 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a zöldborsófőzelékhez

Hozzávalók a tükörtojáshoz

Elkészítés

Hozzávalók a zöldborsófőzelékhez

  1. A zöldborsót sós vízben feltesszük főni.
  2. Amikor megfőtt, elkészítjük a rántást. Forró olajhoz adunk 3 evőkanál lisztet, és 1-2 perig kevergetjük. Felöntjük 1 dl hideg vízzel, és gyors kevergetés közben hozzáöntjük a borsóhoz.
  3. 1-2 percig még főzzük, amíg besűrűsödik.
  4. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a cukrot. Aki édesebben szereti, tehet bele többet.

Hozzávalók a tükörtojáshoz

  1. Beleütjük a tojásokat az olajba, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Mindkét oldalát megsütjük, és papírtörlővel fedett tányérra rakjuk.
  3. A zöldborsófőzelék mellé tálaljuk. Ha szeretnénk, tojás helyett virslit is készíthetünk mellé. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 10541
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

Nagyon szeretem ezt a főzeléket, az egyik nagy kedvencem. Egészséges és finom egyaránt.

Hozzávalók

Hozzávalók a zöldborsófőzelékhez

Hozzávalók a tükörtojáshoz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili