Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsó humusz

Zöldborsó humusz
Zöldborsó humusz
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy anyuka számára mindennapos izgalom, mit eszik gyermeke, ha hazaér az iskolából. Ha egy adag borsós kencét talál a hűtőben, csak törnie kell hozzá egy darabka friss cibattát, és máris csillapítani tudja éhségét, ameddig a “szakácsnő” hazaérkezik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Délutáni uzsonnára, esti összejövetelekre, de reggelire is kiváló finomság! Ezt a receptet elkészíthetjük friss borsóból is, de akkor törjük át szitán, és csak a belsejét használjuk fel a zöldségnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót utasítás szerint áztassuk be, és főzzük puhára sós vízben.
  2. Friss borsó esetében rövid főzés után törjük át a szemeket egy szitán, hogy a héja fennmaradjon, és ne kerüljön a krémbe.
  3. Egy kis tálban botmixerrel vagy robotgépben keverjük simára a hozzávalókat.
  4. A kencét díszítsük friss koriander levéllel, tálaljuk cibattával, naanal vagy pirított rozskenyérrel, salátával.
  5. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 320
elküldve: 1
receptkönyvben: 255
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

humusz borsóból, borsópüré, zöldborsókrém

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

150
zöldborsó 30 dkg
koriander 3 ek
tahini 2 ek
citromlé 2 ek
köménymag 1 kávéskanál
fokhagyma 1 gerezd