r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék ahogy Katharosz készíti

Katharosz
Zöldbabfőzelék ahogy Katharosz készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

212
Kalória
5.6g
Fehérje
22g
Szénhidrát
12.8g
Zsír
202.5g
Víz
29.5g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 847 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    202.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1443 micro
Összesen 212 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2892.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    810 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    675 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    486 micro
  • β-karotin
    3856 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5772 micro
Összesen 847 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. A tisztított, darabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, ami éppen csak ellepi.
  2. Fűszerezzük sóval, babérlevéllel, leveskockával, zúzott fokhagymával, majd lefedve puhára főzzük.
  3. Közben a lisztből és a zsiradékból világos rántást készítünk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, majd besűrítjük vele a főzeléket.
  4. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, kiforraljuk, egy kevés főzeléket a tejföllel elkeverünk, majd ezt is belefőzzük, ha szükséges, utánízesítjük, végül egy csipet cukorral finomítjuk.
  5. Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Úgy gondolom, hogy egy főzelék elkészítése nem igényel nagy szakértelmet, így ennyi évvel a hátam mögött. De egy kezdő háziasszonynak minden segítség elkel, nekik szeretnék segíteni a főzelék receptjeimmel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...