Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabfőzelék ahogy Katharosz készíti

Zöldbabfőzelék ahogy Katharosz készíti
Zöldbabfőzelék ahogy Katharosz készíti
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy gondolom, hogy egy főzelék elkészítése nem igényel nagy szakértelmet, így ennyi évvel a hátam mögött. De egy kezdő háziasszonynak minden segítség elkel, nekik szeretnék segíteni a főzelék receptjeimmel.

hozzávalók / 4 adag

  • 80 dkg zöldbab
  • 1,5-2 dl tejföl
  • fél cs petrezselyem
  • 2 ek sima liszt
  • 2 db babérlevél
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • leveskocka vagy ételízesítő
  • késhegynyi pirospaprika
  • kevés zsiradék
  • csipet cukor

ajánlat

Tipp: ha van otthon egy kis darab szalonnabőr vagy füstölt kolbász, érdemes belefőzni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított, darabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, ami éppen csak ellepi.
  2. Fűszerezzük sóval, babérlevéllel, leveskockával, zúzott fokhagymával, majd lefedve puhára főzzük.
  3. Közben a lisztből és a zsiradékból világos rántást készítünk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, majd besűrítjük vele a főzeléket.
  4. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, kiforraljuk, egy kevés főzeléket a tejföllel elkeverünk, majd ezt is belefőzzük, ha szükséges, utánízesítjük, végül egy csipet cukorral finomítjuk.
  5. Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.
  • költség: 540 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 68 119
elküldve: 1
receptkönyvben: 207
elkészítve: 28/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
445 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös zöldbabfőzelék, petrezselymes-fokhagymás zöldbabfőzelék, zöldbabfőzelék rántással

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2014-11-18 17:04

Milyen jó lett volna amikor én elkezdtem főzni - 22 éve-, akkor lettek volna ilyen receptek!!!! (És kedves emberek akik a kezdőkre is gondolnak!) Még a szakácskönyvből sem volt világos, pláne úgy hogy ne volt senki aki megmutatja! Se szülő, se szomszéd, se nagyi... csak arra volt pénzem, hogy vegyek 1 db-ot vagy maradt a Nők Lapja, alig 16 évesen... Szóval nagyon jó ötletnek találom az alapokat is feltenni/leírni. Egyszerű, gyors és sikerélményt adó recept, aki meg szereti a főzeléket annak meg így is- úgy is jó! Köszi Kartharosz!

Bubala Lajosné
Bubala Lajosné Sat, 2014-07-26 09:31

Kedves Böszme, lenne egy javaslatom: szerezzen be egy helyesirási szótárt, gyalázatos, hogy valaki igy megcsúfolja anyanyelvünket, jellemző az országra, hogy gátlástalanul birál, gyülölködik, közben nem tud irni, olvasni.
Ne főzzön zöldbabfőzeléket, magának nem való.

bőszme
bőszme Sat, 2014-02-22 15:49

a rántástol kap egy jó izt. ácsi mi az egéséges
? a én szüleim és nagyszüleim sosem foglalkosztak ijen baromságal mégis éltek legkevesebb kort 70-75áévet. akkor miről beszélünk?bocs de már televan a hócipőm azal hogy mi egéssdéges és mi nem. az őseim zsiral főztek meg stb és nem voltak betegesek mint a mai fiatalságű
eszikk a műkajkákkat pl mekdonác stb egy se tud már főzni. és nem is akkar. mert egy telcsi és már jőnn házzhoz a mükaja .teli tartositoszerel. ezen kéne egy kicsit el gondolkodi, mielöt msz tudorok beszélün arrol hogy mi egésséges és ,mi nem. enyit szeretem volna csakk hozzá füzzni.ja 2 gyerekem van egy 17 éves meg egy 15

hella1111
hella1111 Wed, 2013-06-26 11:01

Én mindig úgy készítem a zöldbabfőzeléket és más főzeléket pl. tököt is, hogy hagymára felteszem mint a pörköltet, kevés piros fűszerpaprikával, az olajba, hagymába beleaprítom vagy zúzom a fokhagymát, mindig kevés vizet aláöntve puhára párolom, majd ha elkészült tejföllel behabarom, ha frissből készítem, olyan az íze mint a paprikás csirkének!!
Ha elkészült frissen vágott petrezselyemzöldet szórok rá!

Nálam minden főzelék, kevés pirospaprikával és tejfölös habarással készül, ajánlom mindenkinek, egészségesebb a rántásnál és sokkal ízletesebb, finomabb is!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-06-14 19:07

Általunk is nagyon szeretett nyári finomság, behűtve is,..csak már lenne friss, zsenge zöldbabom..:)
Köszönöm szépen.
Szép nyári napokat kívánok!
Éva-Anyóca