r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék ahogy Katharosz készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Zöldbabfőzelék ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 212 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 847 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1443 micro
Összesen 212 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2892.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    810 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    675 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    486 micro
  • β-karotin
    3856 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5772 micro
Összesen 847 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított, darabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, ami éppen csak ellepi.
  2. Fűszerezzük sóval, babérlevéllel, leveskockával, zúzott fokhagymával, majd lefedve puhára főzzük.
  3. Közben a lisztből és a zsiradékból világos rántást készítünk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, majd besűrítjük vele a főzeléket.
  4. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, kiforraljuk, egy kevés főzeléket a tejföllel elkeverünk, majd ezt is belefőzzük, ha szükséges, utánízesítjük, végül egy csipet cukorral finomítjuk.
  5. Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 217
  • Össznézettség: 127763
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 14.

Ajánló

Tipp: ha van otthon egy kis darab szalonnabőr vagy füstölt kolbász, érdemes belefőzni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldbabfőzelék ahogy Katharosz készíti
Katharosz 489 recept

Úgy gondolom, hogy egy főzelék elkészítése nem igényel nagy szakértelmet, így ennyi évvel a hátam mögött. De egy kezdő háziasszonynak minden segítség elkel, nekik szeretnék segíteni a főzelék receptjeimmel.

Hozzászólások (7)

Éva-Anyóca

Általunk is nagyon szeretett nyári finomság, beh?tve is,..csak már lenne friss, zsenge zöldbabom..:) Köszönöm szépen. Szép nyári napokat kívánok! Éva-Anyóca

hella1111

Én mindig úgy készítem a zöldbabf?zeléket és más f?zeléket pl. tököt is, hogy hagymára felteszem mint a pörköltet, kevés piros f?szerpaprikával, az olajba, hagymába beleaprítom vagy zúzom a fokhagymát, mindig kevés vizet aláöntve puhára párolom, majd ha elkészült tejföllel behabarom, ha frissb?l készítem, olyan az íze mint a paprikás csirkének!! Ha elkészült frissen vágott petrezselyemzöldet szórok rá! Nálam minden f?zelék, kevés pirospaprikával és tejfölös habarással készül, ajánlom mindenkinek, egészségesebb a rántásnál és sokkal ízletesebb, finomabb is!!

zsvoros

Kedves Hella! Talán mások is megköszönnék, ha feltenné a saját receptjeihez az ön által leírt receptet, mert én ma így készítettem a zöldbabf?zeléket és nagyon bejött. Még tettem bele babérlevelet és a végén ecetet. Ebben a nyári kánikulában jólesett a savanykás íz. Köszönöm a leírást!

bőszme

a rántástol kap egy jó izt. ácsi mi az egéséges ? a én szüleim és nagyszüleim sosem foglalkosztak ijen baromságal mégis éltek legkevesebb kort 70-75áévet. akkor mir?l beszélünk?bocs de már televan a hócip?m azal hogy mi egéssdéges és mi nem. az ?seim zsiral f?ztek meg stb és nem voltak betegesek mint a mai fiatalság? eszikk a m?kajkákkat pl mekdonác stb egy se tud már f?zni. és nem is akkar. mert egy telcsi és már j?nn házzhoz a mükaja .teli tartositoszerel. ezen kéne egy kicsit el gondolkodi, mielöt msz tudorok beszélün arrol hogy mi egésséges és ,mi nem. enyit szeretem volna csakk hozzá füzzni.ja 2 gyerekem van egy 17 éves meg egy 15

Fubuki

Remélem, hogy azt a két gyerk?cöt nem te tanítod írni-olvasni :( Fájdalmas volt ezt végigolvasni.

Bubala Lajosné

Kedves Böszme, lenne egy javaslatom: szerezzen be egy helyesirási szótárt, gyalázatos, hogy valaki igy megcsúfolja anyanyelvünket, jellemz? az országra, hogy gátlástalanul birál, gyülölködik, közben nem tud irni, olvasni. Ne f?zzön zöldbabf?zeléket, magának nem való.

Törölt felhasználó

Milyen jó lett volna amikor én elkezdtem f?zni - 22 éve-, akkor lettek volna ilyen receptek!!!! (És kedves emberek akik a kezd?kre is gondolnak!) Még a szakácskönyvb?l sem volt világos, pláne úgy hogy ne volt senki aki megmutatja! Se szül?, se szomszéd, se nagyi... csak arra volt pénzem, hogy vegyek 1 db-ot vagy maradt a N?k Lapja, alig 16 évesen... Szóval nagyon jó ötletnek találom az alapokat is feltenni/leírni. Egyszer?, gyors és sikerélményt adó recept, aki meg szereti a f?zeléket annak meg így is- úgy is jó! Köszi Kartharosz!

Törölt felhasználó

Köszönöm, végre sikerült :)

révészági

Ó, ez nagyon finom lett! Abszolút kezd? szakács vagyok, és sikerült!! Köszönöm szépen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek