Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves ahogy Márti készíti

Zellerkrémleves ahogy Márti készíti
Zellerkrémleves ahogy Márti készíti
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc levesünk, gyakran készítem, ez az egyik valtoza. Igazán nagy storyt ezért nem is tudok hozzáfűzni...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízlés kérdése, de én szeretem a zöldséges ételízesítőt só helyett használni. Anyukám készítette a zellerkrémlevest maradék csirke v. marhahúslevesből is, és ez igen nagyon finom volt, ám ez nem áll mindig rendelkezésre. Ő tejföllel behabarta, és nem "variált", mint én... Ha van hozzavalom, akkor ugy keszitem, ahogy ö fözte <3


 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert meghámozzuk, jó alaposan leöblítjük. Nagyobb darabokra vágjuk. Az ételízesítőt 1.5 l vízzel felforraljuk, és hozzátesszük a zellerdarabokat.
  2. A megfőtt zeller felét saját leve hozzáadásával turmixoljuk, a pépet visszaöntjük a lábasba, majd a másik felét is turmixoljuk. Ha nagyon pépes az eredmény, adjunk hozzá még egy kis vizet. Borsozzuk meg, ízlés szerint sózhatjuk is. Keverjük bele a citromlevet, a lereszelt citromhéjat és a cukrot. Forraljuk össze az egészet egy mogyorónyi vajjal.
  3. A kenyérszeleteket kockákra vágjuk. A vajat felforraljuk egy közepes teflon serpenyőben, és pár percen keresztül pirítsuk meg benne a kenyerkockakat zsemleszínűre. Alacsony hőmérsékleten pár percig rázogatva inkább szárítjuk, mint pirítjuk, jó ropogós-ressre. Így nem ázik szét gyorsan, ha beleszórjuk a levesbe tálaláskor.
  4. A camembertből vágjunk fel 4 vékony szeletet, és tegyünk egy-egy darabot mindegyik tányér aljába. Merjük rá a nagyon forró levest, picit borsozzuk, majd szórjuk meg a pirított kenyérkockákkal.
  • elkészítettem: 999 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 600
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zellerkrémleves camemberttel, zellerkrémleves pirított kenyérkockákkal, sajtos zellerkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

219
zeller 1 nagy db
camembert sajt 4 dkg
vaj 3 tk
ételízesítő 1.5 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
kenyér 3 szelet
citromhéj 0.5 kk
citromlé 1 kk
barna cukor 1 teáskanál
víz 1.5 l