r
Nosalty Logó

Zellerkrémleves ahogy Márti készíti

Marti48
Zellerkrémleves ahogy Márti készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

221
Kalória
7.6g
Fehérje
29g
Szénhidrát
8.7g
Zsír
489.1g
Víz
18.5g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 882 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    489.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 221 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3194.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    1540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1956.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 882 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 40 kcal

Elkészítés

  1. A zellert meghámozzuk, jó alaposan leöblítjük. Nagyobb darabokra vágjuk. Az ételízesítőt 1.5 l vízzel felforraljuk, és hozzátesszük a zellerdarabokat.
  2. A megfőtt zeller felét saját leve hozzáadásával turmixoljuk, a pépet visszaöntjük a lábasba, majd a másik felét is turmixoljuk. Ha nagyon pépes az eredmény, adjunk hozzá még egy kis vizet. Borsozzuk meg, ízlés szerint sózhatjuk is. Keverjük bele a citromlevet, a lereszelt citromhéjat és a cukrot. Forraljuk össze az egészet egy mogyorónyi vajjal.
  3. A kenyérszeleteket kockákra vágjuk. A vajat felforraljuk egy közepes teflon serpenyőben, és pár percen keresztül pirítsuk meg benne a kenyerkockakat zsemleszínűre. Alacsony hőmérsékleten pár percig rázogatva inkább szárítjuk, mint pirítjuk, jó ropogós-ressre. Így nem ázik szét gyorsan, ha beleszórjuk a levesbe tálaláskor.
  4. A camembertből vágjunk fel 4 vékony szeletet, és tegyünk egy-egy darabot mindegyik tányér aljába. Merjük rá a nagyon forró levest, picit borsozzuk, majd szórjuk meg a pirított kenyérkockákkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

Egyik kedvenc levesünk, gyakran készítem, ez az egyik valtoza. Igazán nagy storyt ezért nem is tudok hozzáfűzni...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...