r
Nosalty Logó

Rizses hús Mettácskától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rizses hús Mettácskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A rizshez

Összesen 619 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A rizshez

Összesen 2474 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A rizshez

Összesen 113 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    1149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 619 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6924.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    4597 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1637.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 2474 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A rizshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk, és a fokhagymát áttörjük. Igazából egy pörköltet csinálunk. A felolvadt zsíron megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzárakjuk a felkockázott husit és a fokhagymát, amit folyamatosan kavarunk addig, amíg a húskifehéredik.
  2. Ekkor lehúzzuk a tűzről, rárakjuk a pirospaprikát, a sót, az ételízesítőt, és felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Mehet vissza a tűzre, és készre főzzük. Közben kóstoljuk, ha valakinek nem elég sós, az fűszerezze. Kb. 25-30 perc. Néha kevergessük meg. és ha a víz elfő róla, pótoljuk utána,míg szükséges.
  3. Amíg készül a husi, csináljuk meg a rizst. Első lépésben átmossuk, és leszűrjük a rizst. Ha jól lecsepegett, akkor a felhevített olajon megfuttatjuk, addig keverjük folyamatosan,amíg a rizs jólkifehéredik.
  4. Ekkor hozzáöntünk 3 bögre vizet (mindig dupla legyen a víz mennyisége, mint a rizsé). Vigyázzunk a gőzre! Mindenki fűszerezze ízlés szerint sóval vagy ételízesítővel. (Nekem már nem kellett, mert a husi elég sós lett.)
  5. Párszor megkeverve forraljuk fel, majd utána kis lángon fedő alatt főzzük készre, és itt már nem kevergetjük! Kb. 15-20 perc. Ha már nem látunk vízbuborékokat, akkor jó. Miután elzártuk alatta a gázt, a fedőt még 15 percig hagyjuk rajta.
  6. Amint kész a husi és a rizs, keverjük össze őket. Tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 8612
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Savanyú uborkával!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nincs különösebb története. Ilyen husi volt a fagyasztóban, szeretjük a rizses husit. Én így szoktam készíteni.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A húshoz

A rizshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.