Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zelleres sütőtökkrémleves

Zelleres sütőtökkrémleves
Zelleres sütőtökkrémleves
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy sütőtökös ételt készítettem ebédre, de a tökből még mindig maradt egy levesre való. Még egy kis zellert is találtam a hűtőben. Általában fokhagymával készítem el ezt a receptet, de most kíváncsi voltam a fokhagyma nélküli ízvilágra. Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra, a többi zöldséget pedig kisebb kockára vágjuk fel.
  2. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd az összes zöldséget párszor megkeverve tovább pároljuk. Az apróra vágott petrezselymet csak a már tűzről levett, kész levesbe szórjuk bele. Nem kell tovább főzni.
  3. Amikor megpirultak a zöldségek, annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen csak ellepje azokat. Megfűszerezzük.
  4. Alacsony lángon, rotyogtatva főzzük 40 percig. Ha kell, a vizet pótoljuk. Botmixerrel való sűrítés előtt éppen csak annyi víz legyen a zöldségeken, hogy ellepje azokat.
  5. Turmixolás után a petrezselymet beleszórjuk, és azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 224
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Puffin

Mióta szakács: 2015.09.29.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

sütőtökleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

229
vöröshagyma 2 közepes db
sütőtök 1 kg
halványító zeller 3 közepes szár
petrezselyem 0 ízlés szerint
burgonya 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
víz 8 dl