Mióta gluténallergiám van, sajnos le kellett mondanom a búzás ételekről. Ezt a kukoricadarás verziót nagy bátorsággal kísérleteztem ki, de az eredmény egész meglepő! Puha és egyáltalán nem száraz gombócokat kaptam, ami másnap újramelegítve is puha maradt! Bátran ajánlom minden túrógombóc kedvelő, gluténallergiás sorstársamnak!
A cukrot édesítővel is helyettesíthetjük, így cukorbetegek is fogyaszthatják, mivel a kukoricadarának sokkal jobb a glikémiás indexe, mint a búzának. Fogyasszátok egészséggel! :)
Hozzászólások (17)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Köszönöm a receptet, zseniális! Amióta diétázok hiányzott! :-)
Nem esik szét, ha tartjuk a 2 percet!
Tipp: zsemlemorzsa helyett darált GM Abobett is használható!
Ez a recept egy kalap szar! Amint beleraktam a vízbe, atomjaira bomlott szét a gombóc. Raktam hozzá még 1 tojást, meg rizslisztet, de úgy is szétesett. Senkinek nem ajánlom, h. ezt kipróbálja!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. február 15-én kiemeltük cikkünkben: 15+1 habkönnyű, gömbölyű édes gombóc
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Köszi a receptet!
Nekem szétesett főzés közben, ezért raktam hozzá még egy tojást, és pár kanál rizslisztet, úgy tökéletes lett. :)
Köszönöm a receptet, így tökéletes, ahogy van! Nagyon finom! Másnap talán kicsit még puhább is lett, laktató, finom és egészséges!
Kedves chaashani!
Örülök, hogy ízlett! :)
Kedves Lara!
Most találkoztam a recepteddel,meg is csináltam ....ISTENI volt.Gratulálok!!!
Kedves Nati1!
Örülök, hogy ízlett! Köszönöm! :)
Zsemlemorzsa helyett próbáld ki egyszer, hogy darált mandulába vagy dióba forgatod. Szerintem isteni.
Kedves Gaddemon!
Köszönöm a tippet, ki fogom próbálni! :)
Eddig nem igazán szerettem a túrógombócot, mert túl töménynek, laktatónak és egyhangúnak találtam. Ez azonban könnyű és frissítő (friss citromhéjat használtunk) volt, hiszen jól kijött a citrom íze. Habár így se lett a kedvenc édességem, a saját kategóriájában kiváló. Biztos hogy legközelebb is elkészítem .
Kedves mangalica!
Örülök, hogy ízlett! :)
Üdv.: Lara
Kedves Lara
Szeretném megköszönni a receptet. Két kisgyermekem van, egy 4 és egy 9 éves, sajnos mindketten lisztérzékenyek. Kipróbáltam a receptedet és a gyerekeknek nagyon ízlett, ami engem nagyon boldoggá tesz. Minden öröm forrásra szükségünk van, különösen a 9 éves kislányomnak, ő kicsit lehangolt amióta diétázik. Még egyszer nagyon köszönjük a fáradozást és segítőkészséget. Minden jót. Györgyi
Kedves Györgyi!
Köszönöm szépen a kedves szavakat! Örülök, h boldogok a gyerekeid! Neked is minden jót! :)
Lara
Kedves Zsuzsa!
Igen! Gluténmentes kiflit/zsemlét/kenyeret kell megszárítani és lereszelni, de a nagyobb bevásárlóközpontokban, vagy bio üzletekben lehet kapni csomagoltan, ha nincs kedved vele vackolni.
Egyik ismerősöm gluténmentes kekszet szokott ledarálni és azt pirítja meg, úgy még különlegesebb, főleg ha valami édes kekszet választasz! :)
Ugye a zsemlemorzsa is gluténmentes? Üdv, Zsuzsa