r
Nosalty Logó

Túrógombóc dió bundában

Lizinka_
Túrógombóc dió bundában
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

632
Kalória
30.6g
Fehérje
52.8g
Szénhidrát
32.4g
Zsír
23.5g
Víz
90g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
23g
Cukor
  • 22% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 22% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1262 kcal
  • 22% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 22% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 632 kcal
  • 22% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1262 kcal
  • 22% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a búzadarát, a sót és a lisztet. Jól átkeverjük. Letakarva 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a búzadara jól bedagad.
  2. Főzés előtt egy serpenyőben aranysárgára pirítjuk a diót, és félretesszük.
  3. A túrós masszából kis gombócokat formálunk a kezünkkel. Jó forró, de nem lobogó, enyhén sós vízbe óvatosan beleejtjük. Letakarva addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére. Ekkor még kb. 5-6 percig főni hagyjuk. Szűrőkanállal kivesszük a gombócokat, lecsepegtetjük, és beletesszük a diós serpenyőbe. Óvatosan összerázzuk.
  4. Forrón tálaljuk, gyümölcsjoghurtot kínálunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p

A túrógombóc az egyik kedvenc ételünk. Tartalmas levesek mellé elég gyakran készítem. A recept keresztmamámtól való, a diós bunda  és az öntet pedig a kolléganőmtől. Nagyon jól passzol  a habkönnyű gombócokhoz a pirított dió és a gyümölcsös joghurt!

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek