Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes keksz 4. - mézes

Zabpelyhes keksz 4. - mézes
Zabpelyhes keksz 4. - mézes
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Diétázni kezdtünk, ami lassan átcsapott életmódváltásba, tehát ki kellett találni valami egészséges finomságot, amit akár esti tv-nézés közben lehet majszolgatni vagy reggelire lehet fogyasztani kalács helyett. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy pohár tej kíséretében nagyon jó reggelire!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz összetevőket - a zabpehely kivételével - egy nagyobb tálban összekeverjük.
  2. A margarint/a vajat felolvasztjuk (de ne legyen túl forró), rálocsoljuk a már összekevert alapra, majd rácsorgatjuk a mézet is. Elkezdjük összekeverni, közben kevés tejet adunk hozzá, és mikor nagyjából összeállt, belegyúrjuk a zabpelyhet is.
  3. Az összeállított tésztát egy 3-4 cm átmérőjű rúddá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és fél órára a fagyasztóba tesszük.
  4. A pihentetés után 1 cm vastag szeleteket vágunk éles késsel a tésztarúdból, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük őket.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 899
elküldve: 4
receptkönyvben: 247
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

bacver

Mióta szakács: 2010.12.12.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes zabkeksz, zabpelyhes keksz, reggeli keksz

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pik-pak
pik-pak Sun, 2014-04-13 23:21

NAGYON JÓÓÓ! Köszönöm a receptet! Ma megsütöttük, cukor helyett össz 10dkg mézzel, plusz egy kis mandulával + aszalt sárgabarackkal. Tapasztalataink: Nagyon finom, az állaga HIBÁTLAN, az íze (így) nem túl édes, kicsit mézeskalácsos lett. Kb 1 dl tej ment bele, és azért (a plusz anyagok miatt) gyúrni kellett rendesen, hogy összeálljon. Legközelebb valami kicsit karakteresebb ízű aszalványt fogok beletenni, mert cukrot továbbra sem szeretnék, és így nem túl intenzív. Nekem nagyon bejött, ez a fagyasztós-szeletelős eljárás külön pirospontos ötlet! :) Én fólia helyett a nagyjából hengeres rudat a szilikon sütőlapba tekertem be, amivel könnyebb volt szabályos, hézagmentes rudat formázni. Azzal is raktam a fagyasztóba, aztán azon sütöttük ki felszeletelve. Nagyon szépek lettek. Szóval köszi!

mosolyalbum1
mosolyalbum1 Sat, 2012-06-09 19:07

Megsütöttem a sütit én is. Az illata csudi finom. Én megvariáltam egy kicsit, 3 rudat készítettem, egyikbe aszalt meggyet és darabolt diót tettem, a másikba aszalt szilvát, és a harmadikba pedig csokidarabokat. Remélem ízleni fog a családnak, mert tényleg egyszerű, gyors, és végre egészséges.
Nekem egy kicsit morzsálódott, mikor vágtam a szeleteket, és sajnos egy kicsit nagyra sikeredett. Majd holnap megkóstolom, de nagyon ízletesnek tűnik.
Köszi a receptet, és ha van még ilyen a tarsolyodban, akkor csak rajta, tanítsd meg nekünk!
Üdv Györgyi

bacver
bacver / bacver Mon, 2012-06-11 18:36

Kedves Györgyi!
Örülök, hogy elkészítetted és biztos nagyon finom lett a plusz hozzávalókkal... Nekem is előfordult már, hogy szeletelés közben kicsit morzsálódott, egy trükk van ilyenkor, dobd még vissza a fagyasztóba kicsit, ha kicsit fagyosabb nem morzsálódik úgy. Vagy legközelebb adj a masszához kicsit több tejet, vagy vajat.
Üdv,
Vera

Nyafi
Nyafi Thu, 2012-06-07 11:22

Szija!
Szerinted a recept Graham liszttel is működik?
Előre is köszönöm!
Üdv:
Nyafi

bacver
bacver / bacver Thu, 2012-06-07 18:28

Szia Nyafi!

Szerintem nyugodtan próbáld meg graham liszttel, végül is hasonlít a teljes kiőrlésűhöz.
Jó sütögetést!

Üdv:
Vera

killercsaj
killercsaj Tue, 2012-01-17 00:33

Már régóta kerestem zabpelyhes keksz receptet, sokat ki is próbáltam, de eddig egyik sem sikerült valami jól, mindegyiknek olyan "túl diétás" íze lett, vagy olyan lett, mint a beton. De ez nagyon szuper lett, nagyon egyszerű és finom, köszi a receptet!!! :D
Még annyi kérdésem lenne, hogy mit javasoltok, hogyan tudnám hosszú távon eltárolni, mert nekem nagyon sokra sikeredett (kicsit meglöttyintettem a tejet, aztán már nem volt vissza út, dupla adagot kellett csinálnom, bár amilyen finom lett, már nem bánom :D) ? Legalábbis gondolom ez sokáig eláll, de hol? Hűtőben, vagy légmentes dobozban?

Buzsu
Buzsu Tue, 2012-02-07 11:37

Én gyakran készítek "véletlenül" dupla adagot, ilyenkor a 3. lépésnél két hosszúkás rudat készítek, becsomagolom sütőpapírba őket, és addig csücsülnek a méyhűtőmben, amíg nem kap a párom/kislányom/én kedvet hozzájuk. Most is figyel egy rúd odabent :)
Szóval a "többletet" hagyd csak bent a hűtőben, és ha legközelebb beesik egy váratlan vendég, kapd elő, egy jó éles késsel szeleteld fel, mehet a sütőbe, és 10 perc múlva besöpörheted a dícséreteket, és elismerő pillantásokat.

bacver
bacver / bacver Tue, 2012-01-17 20:18

Nagyon örülök, hogy így tetszik ez a recept! Ha van fém tároló dobozod, abba tedd, úgy biztos sokáig eláll. Ha nincs akkor egy jól záródó műanyag doboz is megteszi, de hűteni nem szükséges szerintem.

zsófikacsa
zsófikacsa Tue, 2011-10-25 17:09

Én is megcsináltam! Csak nekem fél deci tej nem volt elég, majdnem másfél deci belement, mire összeállt tésztává.. De finomnak finom!

bacver
bacver / bacver Tue, 2011-10-25 22:45

Örülök, hogy elkészítetted. Előfordulhat, hogy kicsit több tejre van szükség hozzá, azért írtam, hogy kb. fél dl, mert én nem szoktam kimérni és csak tippeltem:) De minden esetre köszi, hogy ezt megosztottad, hátha más is így jár...

Buzsu
Buzsu Mon, 2011-10-10 12:47

Nem is értem, miért nem írt még senki hozzászólást ehhez a recepthez.
Ez egy nagyon könnyen elkészíthető, és nagyon finom keksz! Ha a bolti társánál százszor finomabb verziójára vágyik bárki, csak be kell kenni ennek a keksznek az egyik felét olvasztott csokival.... :) Isteni!
Minden kezdőnek csak ajánlani tudom!
Köszi a receptet!

bacver
bacver / bacver Tue, 2011-10-25 22:40

Kedves Buzsu!
Örülök, hogy elkészítetted és ízlett! Köszi a dicsérő szavakat! :)

623
teljes kiőrlésű liszt 30 dkg
zabpehely 7 dkg
szódabikarbóna 1 kk
sütőpor 1 kk
gyümölcscukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
vaj 10 dkg
méz 2 ek
tej 0.5 dl